Prethodni članak
Sljedeći članak

Heroji iz Jesenja: Pješice se probijali kroz snijeg da bi oslobodili ljude 'zatočene' snijegom

Mlada vatrogaskinja i sedam vatrogasaca pješačili su 5 kilometara


I dok je u većem dijelu Zagorja protekla tri dana padala neumorna kiša, u sjevernijim područjima, posebno onima na višim nadmorskim visinama, napadalo je poprilično snijega.

Posebno intenzivno snježno nevrijeme zahvatilo je područje općine Gornje Jesenje, gdje je u tri dana na nekim dijelovima napadalo čak 60 centimetara snijega.

Zimska služba trudila se koliko je mogla da ceste učini prohodnima, no, na nekim dijelovima i oni su bili nemoćni, budući da su se na više lokacija porušila stabla na ceste. Najgore je bilo na području Brda Jesenjskog, gdje su zaseoci Flaši, Gornji Šaški, Donji Šaški i Srednji Šaški ostali odsječeni od 'ostatka svijeta'.

Tako su, u utorak ujutro, u pomoć morali uskočiti vatrogasci DVD-a Jesenje, njih osmero, među kojima je bila i jedna mlada vatrogaskinja. Kako doznajemo, pješačili su čak pet kilometara kako bi pomogli 'zatočenim' stanovnicima spomenutih zaseoka i čitav dan proveli su u snijegu. No, na kraju dana, odradili su 'lavovski' posao.

Javnu zahvalu herojima iz DVD-a Jesenje uputio je i načelnik Općine, Dario Cvrtila.

-Posebno se zahvaljujem članici i članovima DVD Gornje Jesenje koji su jutros izašli na intervenciju na području Brda Jesenjskog i probili put prema odsječenim zaseocima Flaši, Gornji, Donji i Srednji Šaški. Također, zahvaljujem se i svim mještanima koji su pomogli u uklanjanju porušenih stabala, prijevozu hrane i lijekova i pomoći starijim mještanima – rekao je Cvrtila u svojoj zahvali.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook