Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ-OV IZBORNI PROGRAM: 'Ulagat ćemo u sve segmente života za podizanje standarda Zagoraca, a u naredne 4 godine planiramo otvoriti i 5000 novih radnih mjesta'

Što se tiče teme prometne infrastrukture, cilj je završiti, nastaviti i izgraditi nove prometne i željezničke megaprojekte, koji već sada u svojoj realizaciji mijenjaju konture prometne infrastrukture na području KZŽ, naglasio je Tušek


Predsjednik zagorskog HDZ – a i nositelj liste za 3. Izbornu jedinicu Žarko Tušek, u društvu stranačkih kolega s liste, Zorana Gregurovića, Ljubice Jembrih, Emila Gredičaka i Nevenke Benić, predstavio je danas u Krapini program HDZ – a u iduće četiri godine, čija je osnovna poruka 'Sigurna Hrvatska'.

 

-Kapitalne poruke koje šaljemo su poruke o rastu plaća, mirovina, o novim bespovratnim sredstvima za samozapošljavanje, o planiranju da se otvori novih 100 tisuća radnih mjesta s naglaskom da smo u Vladi do sada uspjeli osigurati novih 120 tisuća radnih mjesta u manadatu koji je iza nas. Za sve to Vlada je osigurala 22 milijarde eura europskih sredstava kako bi mogle zaživjeti – rekao je Žarko Tušek, a potom je govorio o tome što će to značiti za Krapinsko – zagorsku županiju.

-Što se tiče teme prometne infrastrukture, cilj je završiti, nastaviti i izgraditi nove prometne i željezničke megaprojekte, koji već sada u svojoj realizaciji mijenjaju konture prometne infrastrukture na području KZŽ. Nastavljamo s elektrifikacijom pruge prema Krapini, sa spojem prema Lepoglavi, i spajanjem na Varaždin. Revitalizirat ćemo prugu Zabok – Varaždin, iako ta pruga nije dio prometne strategije KZŽ. Revitalizirat ćemo Sutlansku prugu za što također postoji odluka Vlade, nastavljamo izgradnju brze ceste prema Mariji Bistrici i dalje prema spoju Popovec, nastavljamo izgradnju kraka brze ceste Zlatar Bistrica – Hum Breznički, nastavljamo i završavamo spojnu cestu Zabok – Krapina, obnavljamo državnu cestu D302 Mokrice – Gornja Stubica – Donja Stubica – Oroslavje – Mokrice, ovih dana evo očekujemo potpisivanje ugovora i početak radova. Nastavljamo izgradnju državne ceste kroz zonu Drajža. U fokusu su nam i ostale državne ceste, a to je rekonstrukcija državne ceste D207 Đurmanec – Hum na Sutli, rekonstrukcija državne ceste D74 Žutnica – Gornje Jesenje – istaknuo je Tušek te dodao da je drugi važan segment razvoja KZŽ koji utječe na generalni standard i kvalitetu života sportska i društvena infrastruktura.

 

Tušek je napomenuo kako na području Krapinsko – zagorske županije imamo lošu sportsku infrastrukturu stoga će kapitalni projekti, a koje je Vlada RH već donijela, biti gradnja sportskih dvorana u Petrovskom, Krapinskim Toplicama, Velikom Trgovišću, Stubičkim Toplicama, Konjščini i Oroslavju, a koje će biti izgrađene u narednom mandatu. Zalagat će se i za izgradnju dvorane u Svetom Križu Začretju. Na području KZŽ Tušek je najavio gradnju pet igrališta s umjetnom travom, a prvo takvo igralište je već u završnoj fazi u gradu Krapini te olimpijski bazen u Šemničkim Toplicama, projekt vrijedan 80 mil. kuna za koji je izdana i građevinska dozvola.

Što se tiče kulturne infrastrukture najveći projekt je Crna kraljica u Krapini koji će biti velika turistička atrakcija te revitalizacija Starog grada u Konjščini uz obnovu dvoraca i sakralnih objekata.– Vlada Andreja Plenkovića nastavit će i s barem milijardu kuna potpora za zagorsko gospodarstvo, poduzetništvo oi obrtništvo, dok je za poljoprivredu na sjeverozapadu Hrvatske namijenjeno 3 mlrd. kuna. Prema našim projekcijama računamo u vremenu od 4 godine otvoriti 5000 radnih mjesta u KZŽ – rekao je Tušek, spomenuvši i vrlo važno obrazovanje, posebice jačanje potpora u strukovnom obrazovanju i deficitarnim zanimanja gdje bi učetverostručili potpore.Kapitalni projekt bit će i izgradnja hrvatskog nacionalnog vatrogasnog vježbališta u Oroslavju. - Izbor je jasan. Sigurnost, stabilnost i projekti s jedne strane i s druge liderstvo Andreja Plenković i kvalitetni ljudi s kojima ćemo nastaviti što smo započeli i za što imamo osigurane. Vjerujem da će Zagorci znati to prepoznati – zaključio je Tušek.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook