Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ, A-HSS, HSLS, SU, ZDS i ZS potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Zaboku


HDZ, A-HSS, HSLS, SU, ZDS i ZS dogovorili su suradnju u Zaboku i potpisali Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Gradsko vijeće Grada Zaboka.

Sporazum su u ime stranaka potpisali njihovi predsjednici Alen Gerek (HDZ), Stjepan Loina (A-HSS), Josip Knezić (HSLS), Miroslav Lovrenčić (Stranka umirovljenika, SU), Stanko Belina (ZDS) i Danijel Antolković (ZS).

- Ovaj Koalicijski sporazum pokazuje spremnost većine zabočkih političkih opcija za promjenom. Promjenom koja mora ići na smjenu aktualne zabočke vlasti koja koči razvoj, koja Zaboku ne dopušta zamah. Zabok je zarobljenik jednog čovjeka i jedne političke opcije već dvadeset godina, Zaboku treba nova nada i nova snaga, ističu u svom priopćenju te dodaju da je Hrvatska demokratska zajednica na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima pokazala snagu koja je rezultirala velikim koalicijskim potencijalom.Rezultat toga je, kažu, potpisivanje sporazuma s našim partnerima, strankama centra i desnog centra.

-To smo mi! Politički partneri koji nudimo koncept otvorenog grada u kojem građani odlučuju o svim bitnim pitanjima. Nudimo Grad koji brine o svakom čovjeku, o svakoj obitelji. Zabok će biti grad u kojem će sva predškolska djeca imati besplatni vrtić, a osnovnoškolci besplatnu školsku kuhinju. Zabok će biti grad iz kojeg se ne odlazi, već grad čiji će čelnici brinuti o umirovljenicima kroz, između ostalog, financiranje dodatnog zdravstvenog osiguranja i dnevnog boravka, naglašavaju u priopćenju.

- To je Zabok kakav želim za sve Zabočanke i Zabočane, od našeg grada stvoriti mjesto za dostojanstven život svakog čovjeka. Želim grad na koji smo svi ponosni. Politika mora stvarati okvire za napredak, za nove prilike. Moramo imati čvrstu suradnju s Vladom čija je podrška nužna za sufinanciranje projekata. To je moja politika, otvorena i časna. Ovo je dio mojeg tima s kojim nakon izborne pobjede zajedno stvaramo Zabok, grad za tebe! - poručio je Petar Vrančić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika kojeg podupiru koalicijski partneri.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook