Prethodni članak
Sljedeći članak

"HALO, DA ME GOLA ŠIŠAŠ, NE DAM 70 KUNA": Mnogi su počeli štedjeti na usluzi koja je svima bitna


Kave u kafiću, namirnice pa i razne obrtničke usluge – dug je popis svega što je, barem na nekim mjestima poskupljelo na nezadovoljstvo građana otkako je stigao euro. Jedna od tih usluga je i šišanje, a u svojoj Facebook anketi portal Zagreb.info pitao je svoje čitatelje: “Mislite li da je šišanje luksuz?”.

U moru komentara, piše Zagreb.info, neki su uvjereni kako je postalo luksuz i to argumentiraju s konkretnim brojkama.

“Pramenovi, šišanje 400 kuna. Da, luksuz je, ovisi kako kome. Pramenove sam zamijenila samostalnim farbanjem, a šišanje ostavila za svaka dva mjeseca”, otkrila je jedna čitateljica.

Ima i onih koji smatraju kako frizer ne bi trebao biti luksuz već dostupan svakome.

“Da, s obzirom na cijene. Inače ne, s obzirom na to da je potreba i da se mora kod frizera”, “Nikako nije luksuz. Žene bi trebale ići svaki tjedan kod frizera, a muškarci jedanput mjesečno kod frizera”, “Kakav luksuz, svaka žena treba jednom mjesečno posjetiti frizera”, neki su od komentara.

Neki smatraju i kako ljudi trebaju posložiti prioritete. “Ne. Luksuz je ići svaki dan na kavu u birtiju i odlazak u restorane i naručivanje hrane sa dostavom”, jedan je od komentara anketi portala Zagreb.info.

U međuvremenu drugi pokušavaju što je više toga moguće obaviti sami. “Postao je. Sama farbam kosu, ali vrijeme između šišanja sve je duže. Ne mislim da je frizer preskup, nego sve ostalo je toliko poskupjelo da se odričemo onog što bi nam trebalo biti rutina”, objasnila je svoje viđenje jedna čitateljica.

Cijene šišanja jednog su čitatelja i naljutile.

“Je, je, veliki luksuz. Samo neka dižu cijene, brzo će ključić u bravu. Baš gledam kod sebe u kvartu, muško šišanje 70 kuna. Halo, da me gola šišaš, ne dam 70 kuna”, ustvrdio je jedan čitatelj.

Dok neki ističu kako “čovjek treba biti uredan i jedanput mjesečno otići frizeru”, drugi vagaju što se može bez frizera, a što ne može, kao i koliko često ga posjećivati.

“Jednom na mjesec ili dva, treba otići bar na šišanje. Oprati kosu svatko može doma. Isfenirati se, većini nije teško. Ako je kriza pa ne moramo hodati zapušteno”, “Ovisi. Ako netko ide svaki tjedan, za mene bi to bio luksuz, ali svakako nije, ako hoćemo uredno hodati po gradu. Ne razumijem one ljude koji kažu da će se sami šišati. Tu nešto ne štima. Možda jedni druge, ali hvala lijepo na tome”, neki su od komentara.

I dok su se neki u anketi zapitali što više nije luksuz ovih dana, neki imaju ne baš vedri odgovor na to pitanje. “Sve je danas luksuz, nažalost”, zaključila je jedna čitateljica portala Zagreb.info.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook