Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić: 'Imam preko 13.000 glasova, ali ne slavim, žao mi je što je SDP tako loše prošao'

Hajdaš Dončić, 14, na listi Restart koalicije osvojio je gotovo triput više glasova od Bernardića:


Siniša Hajdaš Dončić postavljen je na 14. mjesto liste Restart koalicije u trećoj izbornoj jedinici, ali uspio je uz pomoć preferencijalnih glasova do mjesta u Saboru.

Novinari RTL- a pitali su ga za komentar kako to da je prošao bolje od šefa stranke, koji ima oko 5000 glasova, a bio je prvi na listi.


Rezultati na izborima ne dolaze preko noći, radite s građanima, a ne da se sjetite susjeda i građana onda kad su izbori,. Imam preko 13.000 glasova, ali ne slavim, žao mi je što je SDP tako loše prošao - rekao je Hajdaš Dončić za RTL.hr.


Rekao je kako osobno nije osjećao energiju i spirit na terenu. Kad to ne osjećate od ljudi, ne može doći do promjena. Nema teorije – rekao je.


Na pitanje ima li u tome krivnje u situaciji ili je kriv šef stranke, odgovorio je:
"Ne, ne, to je kompleksno pitanje. Ima tu svega, ima i korone ima i nesnalaženja. Radio sam nacionalne izbore od 2007. i u SDP-u je bilo nešto što vas je vuklo."

-Imao sam podršku lokalnog županijskog SDP-a, radio sam za sebe, ali za interes stranke. Morate imati neki određeni regionalni i gradski identitet. Stranka je važna, ali važna je i osoba, izjavio je Hajdaš Dončiž te istaknuo da mu je što na listi nije bio Marko Vešligaj, Mišo Krstičević... Ima takvih ljudi koji zahvaljujući regionalnom identitetu mogu dati dobar impuls. Ali, to u miru treba proanalizirati i donijeti odluke, izjavio je Hajdaš Dončić.


-Mislim da je SDP postao mainstream stranka koja je previše zatvorena u sebe. Vidite Možemo!, koji su mi simpatični, obraćaju se na sasvim drugačiji način. To nije ni do Davora Bernardića. Ako se sad odmah ne napravi neki iskorak, na sljedećim izborima imat ćemo 20 mandata. Nama će se dogoditi prokletstvo "velikih" socijalističkih i socijaldemokratskih stranaka. Ne možemo ići u kampanju s parolama, uvijek jednim te istima. Moramo ponuditi nešto drugo. Za dobrobit Hrvatske se SDP mora mijenjati , rekao je Hajdaš Dončić za  RTL.hr


Polako, ima još 180 dana do njih. I SDP si ne može dozvoliti devet ili deset kandidata za predsjednika. Treba vidjeti tko se želi kandidirati. U tome je malo pogriješio Milanović kad je odlazio, trebalo je dogovoriti tko je najbolji izbor za SDP, odgovorio je Hajdaš Dončić na pitanje hoće li se kandidirati na unutarstranačkim izborima, piše RTL.hr
Čestitao je platformi Možemo!, a drugo HDZ-u i Andreju Plenkoviću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook