Prethodni članak
Sljedeći članak

PLENKOVIĆ: 'Ovaj rezultat obvezuje. Izazovi pred nama su još veći'

HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora

  • Sanjin Strukic/PIXSELL

    Sanjin Strukic/PIXSELL


HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora, a javnosti se obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.

Hvala vam lijepa dragi prijatelji na sjajnoj pobjedi HDZ-a. Želim zahvaliti svim građanima, svima koji su izašli i dali svoj glas. Bio da su ga dali nama ili nekoj drugoj stranci. To je demokracija. Iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska - rekao je Plenković.

- Ovaj rezultat obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas. A izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtjevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje, iskustvo. Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava - dodao je.

- Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio - rekao je čestitao svim članovima, simpatizerima, svima koji su radili u stožeru, u općinama i županijama. Hvala i Hrvatima izvan Hrvatske.

- Ova pobjeda nam daje za pravo da budemo malo veseli, opušteni. Sutra ujutro krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku - rekao je Plenković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook