Prethodni članak
Sljedeći članak

Restartu 7, HDZ – u 5 te po 1 mandat Domovinskom pokretu i HNS – u, Hajdaš s 14. mjesta ulazi u Sabor

Sa posljednjeg, 14. mjesta na listi, Siniša Hajdaš Dončić osvojio je više od 25 posto glasova


Prema privremenim rezultatima DIP – a od 23 sata, prema kojima je obrađeno 68, 98 posto birača HDZ osvaja 68 mandata, Restart 43, Domovinski pokret 15, Most 8, Možemo 6, Pametno, Fokus, SSIP 2 mandata i HNS 1.

Najviše preferencijalnih glasova u 3. Izbornoj jedinici dobio je međimurski župan Matija Posavec i to na listi Restart koalicije, a slijedi ga s 25, 54 % predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, koji je bio 14. na listi i ulazi u Sabor. Od HDZ-ovih kandidata najviše preferencijalnih glasova dobio je predsjednik ŽO HDZ-a KZŽ Žarko Tušek, a slijedi ga ministar gospodarstva Darko Horvat, a treći je po preferencijalnih glasova Siniša Jenkač.

Dakle, u 3. izbornoj jedinici Restart koalicija dobiva 7 mandata, HDZ 5, Domovinski pokret 1 i HNS 1.

U Krapinsko – zagorskoj županiji SDP je odnio pobjedu u Zaboku, Zlataru, Klanjcu, Oroslavju, Donjoj Stubici, Pregradi, Bedekovčini, Zlatar Bistrici, Maču, Tuhlju, Zagorskim Selima, Stubičkim Toplicama, Mariji Bistrici, Krapinskim Toplicama, Humu na Sutli, Hrašćini, Gornjoj Stubici i Svetom Križu Začretju. 

HDZ je pobijedio u Krapini, Desiniću, Velikom Trgovišću, Budinščini, Novom Golubovcu, Mihovljanu, Loboru, Jesenju , Đurmancu, Kraljevcu na Sutli. 

Zanimljivo je da je u Konjščini i HDZ i SDP osvojio isti broj glasova, 35, 45%

Reformisti su odnijeli pobjedu u Radoboju, a HNS u Kumrovcu.

U 3. izbornoj jedinici 85,91 % biračkih mjesta, a glasalo je 44,76% birača. Restart koalicija osvaja 37,74 %, HDZ 30,01%, Domovinski pokret 6,15%, a HNS 5,93%.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook