Prethodni članak
Sljedeći članak

[HAIKU KRAJ MOGILE] Na natječaj pristiglo tristotinjak radova, nagrađeni najbolji

Organizator je Gradska knjižnica Oroslavje u partnerstvo u Gradom Oroslavjem


Prošle je subote u Gradskoj knjižnici Oroslavje održano finale literarnog natječaja 'Haiku kraj mogile' 2019., koji je okupio stotinjak velikih i malih pjesnika iz cijele Hrvatske. Organizator  natječaja je Gradska knjižnica Oroslavje u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, pod pokroviteljstvom Krapinsko - zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radio Stubice.

Tema natječaja bila je Most. Na natječaj je ukupno pristiglo tristotinjak radova u pet kategorija, uz značajno međunarodno učešće, stoga su organizatori iznimno zadovoljni odazivom. U kategoriji  Hajge, 1.- 4. razred osnovne škole najuspješniji je bio rad učenice Simone Zukanović iz OŠ Novska, a u 5. - 8. razred osnovne škole pobjedu je odnijela Lara Grbac iz OŠ Vežica, Rijeka. U kategoriji  Haiku, 1.-4. razred osnovne škole najbolja je bila Mia Zimet, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, PŠ Reka., a u 5.-8. razred pobijedio je Aron Margitić, OŠ Vežica, Rijeka.

U kategoriji Haiku, odrasli/standard pobijedila je Karmen Jurčević iz Samobora, u kategoriji odrasli/kajkavski  prva je bila Grozdana Drašković iz Huma na Sutli, dok je u kategoriji Haiku, odrasli/strani autori najbolji bio Midhat Hrnčić iz Bosne i Hercegovine. U kategoriji Haiku na zadanu fotografiju među osnovnoškolcima najuspješniji je bio Aron Margitić, a među odraslima Boris Nazansky iz Zagreba.

Kompletni rezultati natječaja, slike i brošura dostupni su u elektronskom obliku na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Oroslavje. Najuspješnijim malim i velikim pjesnicima dodijeljene su nagrade, pohvale i priznanja, nakon čega je uslijedilo druženje uz prigodni domjenak. U glazbenom dijelu programa nastupio je Tamburaški trio ŠUDIGO pod mentorskim vodstvom profesora Petra Varge.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook