Prethodni članak
Sljedeći članak

GROZNE SCENE DILJEM ZAGORJA: Poplavljene kuće, uništene ceste, vatrogasci imali pune ruke posla


Grozne scene mogle su se vidjeti diljem Zagorja u utorak poslijepodne. Kiša koja već danima pada i pojačani dotok vode iz susjedne Slovenije, ionako su već stvarali probleme na pojedinim mjestima, a onda je obilna kiša koja je počela padati s ponedjeljka na utorak, te nastavila intenzivno padati gotovo čitavi dan, diljem Zagorja uzrokovala pravi kaos.

Od istoka Krapinsko - zagorske županije, Budinščine, Konjščine, Zlatara, preko Bedekovčine, Dubrave Zabočke, Oroslavja, Andraševca, Mokrica do dijelova Krapinskih Toplica, izlili su se potoci, nastale bujice i još jednom se pokazalo da vodotoci u Zagorju nisu pripremljeni za ekstremne padaline kakvih je zadnjih godina sve više i više.

Prema svemu sudeći, najgore je prošao stubički kraj, gdje su ozbiljne poplave bile na mnogim mjestima, a posebno je bila upečatljiva video snimka kako u Vukušincu kod Donje Stubice vodena bujica odnosi most. 

Video trenutka u kojem voda odnosi most možete pogledati klikom na link OVDJE.

Grozna slika stigla je i iz Marije Bistrice, točnije, sa županijske ceste u naselju Globočec, gdje je vodena bujica totalno uništilla cestu koja vodi prema Zelini.

Pogledajte i video:

Isto tako, diljem Zagorja otvorila su se i stvorila brojna nova klizišta, a vremenske prognoze nisu povoljne ni za naredne dane, a postoji velika opasnost da i srijeda bude jednako problematična kao što je to bio i utorak.

I dok mnoge općine i gradovi u Zagorju muku muče s brojnim radovima na sanaciji komunalne infrastrukture, posebno cesta, klizišta i mostova, koje trebaju završiti do 30. lipnja, ovakva situacija ne samo da im ne ide na ruku i da im otežava izvođenje radova, već im donosi i nove poslove, nove dijelove infrastrukture koje hitno treba sanirati.

S obzirom na jučer viđeno, ali i na očekivanja da se pojedina klizišta na obilno natopljenoj zemlji mogu stvoriti i naknadno, sasvim je izvjesno da će, barem za određeni dio Zagorja, morati biti proglašena elementarna nepogoda, kako bi se stvorio pravni temelj za kakvu takvu financijsku pomoć onima koji su pretpjeli najveću štetu.

.

.

.

.

.

.

.

Fotografije: Facebook/ Policija zaustavlja KZŽ

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook