Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradsko vijeće Zlatara odlučilo tko su dobitnici gradskih priznanja

Donesene su i odluke o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa


Gradsko vijeće Zlatara na sjednici održanoj elektroničkim putem donijelo je nekoliko važnih odluka, kao i zaključak o dodjeli gradskih priznanja. Donesena je odluka o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 za obveznike plaćanja komunalne naknade na području Grada Zlatara, prema kojoj Grad Zlatar oslobađa plaćanja komunalne naknade obveznike plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti za koje je sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obustavljen rad i to za ožujak 2020. godine u iznosu od 50% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade te od travnja 2020. godine do opoziva naprijed navedenih odluka Stožera civilne zaštite RH, u iznosu od 100% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade.

Sufinanciranje cijene vrtića

Također, donesena je i odluka o mjerama za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja za vrijeme epidemije. Roditelji čija djeca u redovnom radu pohađaju Dječji vrtić i jaslice Uzdanica Zlatar te koji ostvaruju pravo na sufinanciranje ekonomske cijene programa, a zbog proglašene epidemije ne koriste program istog, oslobađaju se plaćanja učešća u ekonomskoj cijeni programa za vrijeme obustave redovnog rada. Grad Zlatar će za djecu s prebivalištem na području Grada Zlatara sufinancirati troškove predškolskog programa u ustanovama predškolskog odgoja drugih JLS do iznosa 50% ekonomske cijene programa Dječjeg vrtića Uzdanica, ukoliko je roditelj oslobođen plaćanja udjela ekonomske cijene programa. Grad će roditeljima djece koja polaze program predškolskog odgoja u obrtima za obavljanje djelatnosti dadilja, samo financirati iznos čuvanja mjesta ukoliko prethodno imenovani isto naplaćuju, temeljem dostavljenog popisa djece od ustanova i obrta, a do visine iznosa čuvanja mjesta Dječjeg vrtića Uzdanica i to ukoliko je roditelj oslobođen plaćanja udjela ekonomske cijene programa.


Porez na postavu ugostiteljskih terasa

Vijeće je donijelo i odluku o oslobođenju poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa. Pravo na oslobođenje od plaćanja ovog poreza ostvaruje se za obveze koje dospijevaju počevši od 01.04.2020. do 08.07.2020. godine, a za to nije potrebno podnositi zahtjev. Donesena je i odluka o oslobođenju od plaćanja rezervacije prostora za prodaju na sajmištu i tržnici u Zlataru. Pravo se ostvaruje za obveze plaćanja za rezervaciju za drugo tromjesečje i za svako slijedeće započeto tromjesečje do opoziva Odluke o mjeri obustavi rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti, a zahtjev također nije potrebno podnositi.


Dobitnici priznanja Grada Zlatara

Plaketa Grada Zlatara dodijelit će se Darku Hitrecu i Kreši Hitrecu za posebne zasluge na polju humanosti, 100 darivanja krvi. Diplome Grada Zlatara dobivaju Tomo Valjak, učenik 8.r., za osvojeno 1. mjesto u ukupnom poretku alpskog skijanja u Republici Hrvatskoj u kategoriji „Stariji kadeti“ za 2019./2020. godinu, Lana Preis, prvakinja Republike Hrvatske u tenisu za juniorke do 14 godina, viceprvakinja Republike Hrvatske u tenisu za juniorke do 16 godina pojedinačno i u paru, pobjednica Masters turnira do 13 godina, 1. na rang listi Hrvatskog teniskog saveza za tenisačice do 14 godina i prvi reket hrvatske teniske reprezentacije do 14 godina, zatim Vilko Kukec, za dugogodišnje sudjelovanje i postignute rezultate na državnim i županijskim natjecanjima orača te Ana Kudelić, medicinska sestra u mirovini, za dugogodišnji rad u patronaži na području Grada Zlatara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook