Prethodni članak
Sljedeći članak

Pri kraju energetska obnova OŠ Đurmanec koja dobiva novu fasadu, krovište, stolariju i kotlovnicu

U školu i sportsku dvoranu u Đurmancu ukupno je investirano 28 mil. kuna, a počeo se graditi i dječji vrtić


Župan Željko Kolar i načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević obišli su danas radove na energetskoj obnovi OŠ Đurmanec. Župan Kolar istaknuo je zadovoljstvo okupljanjem na jednom od 8 aktivnih gradilišta Krapinsko – zagorske županije odnosno jedane od 6 enegretskih obnova škola.


- Svi smo koncentrirani na koronavirus, pridržavanje mjera i brigu o zaraženima, a htjeli smo pokazati da gospodarska aktivnost nije stala i da svi naši europski projekti i projekti koji su vezani za energetske obnove škola i izgradnju sportskih dvorana idu dalje te da radovi izvrsno napreduju – rekao je župan dodavši da je rok za završpetak radova na školi u Đurmancu 9. lipanj ove godine. – Radovi odlično napreduju i pri kraju su. Ukupna vrijednost investicije, zajedno s nadzorom i jednim aneksom ugovora je 7.761.000 kuna. Ovom intervencijom dobit ćemo novu kotlovnicu, kompletnu novu fasadnu ovojnicu, novo krovište i novu stolariju, čime će se drastično poboljšati uvjeti samog rada u školi – istaknuo je župan. Podsjetio je da je prošle godine s investicijom od 20,7 milijuna kuna, od kojih je 14, 7 milijuna investirala Županija, prošle godine otvorena i sportsku dvorana u Đurmancu.

– Uz ovu investiciju od 7,7 milijuna kuna, znači da je ukupno investirano 28 milijuna kuna u školu i sportsku dvoranu u Đurmancu, što je odličan posao. Treba naglasiti da je dio sredstava za izgradnju sportske dvorane, onaj dio od 4,7 milijuna, osigurala sama Općina, a nešto je išlo preko Fonda – istaknuo je župan, dodavši da je na području KZŽ još 5 škola koje su u sličnoj fazi energetske obnove. – To su škole u Kumrovcu, Gornjoj Stubici koje su u približnoj fazi završetkao kao ova u Đurmancu, zatim OŠ i SŠ Konjščina i SŠ Bedekovčina. Ukupna investicija u tih 6 škola je 43 milijuna kuna, od čega je 14,5 milijuna već realizirano do sada, fakturirano i naplaćeno, a do kraja nam treba još 28,5 milijuna kuna da bi završili te investicije – dodao je župan Kolar. Župan je istaknuo da je bitno da se sve završava unutar zadanih rokova. – Na žalost, nema djece u školi i to je sigurno olakšalo izvođačima radova sam posao unutar škole, jer smo prije morali organizirati i nastavu paralelno s izvođenjem radova i prije svega voditi brigu o sigurnosti djece. Pa u cijeloj toj nesreći, je bila i neka korist – rekao je Kolar, zahvalivši izvođačima radova i projektantu na do sad izvedenim radovima i ravnatelju škole koji je sve to koordinirao kako bi u svakom trenutku bili spremni ponovno prihvatiti djecu u školske klupe. - Ako ostane na snazi odluka da se od 11. svibnja u školu vraćaju učenici od 1. do 4. razreda, škola u Đurmancu, kao i ostale škole na području Krapinsko – zagorske županije, bit će spremne za početak nastave – dodao je Kolar.

Ravnatelj OŠ Đurmanec Krešimir Kralj istaknuo je kako u njihovu školu već duže vremena nije bilo značajnijeg ulaganja i da je ovo bilo izuzetno potrebno. - Novom energetskom fasadom dobit ćemo adekvatne uvjete za djecu i nastavnike, jer nam je do sada bilo teško zagrijati učionice. Radovi su pri kraju i zadovoljan sam što ćemo dobiti jedan lijepi kompleks, samo da nam je još više djece – rekao je Kralj.


Načelnik općine Đurmanec Damir Belošević pohvalio je Županiju kao osnivača i pokretača energetskih obnova škola kao i Vladu RH koja je osmislila cijeli ovaj program energetske učinkovitosti. Izgrađena je sportska dvorana, škola se energertski obnavlja, a u neposrednoj blizini počeo se graditi dječji vrtić. Predškolsko i osnovnoškolsko obazovanje nalazit će se u jednom mirnom dijelu gdje nema prometa. Sa svim tim investicijama Đurmanec poprima jednu novu vizuru i sliku – rekao je Belošević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook