Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Šimunić: 'Cijena zemljišta u tri dana skočila s 10 na 139 kuna po kvadratu'

Zemljište, rekao je Šimunić, najprije je procijenjeno na 10 kuna za četvorni metar, što je vrijednost poljoprivredne čestice, a tri dana kasnije drugi je sudski vještak procijenio zemljište kao građevinsku česticu, iako ondje nema ni ceste niti vodovodne i električne infrastrukture, po 139 kuna po kvadratu


Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić objavio je na Facebooku, gdje i inače obavještava javnost, video u kojem, usred zapuštene parcele govori o projektu reciklažnog dvorišta. 'Gradska uprava Oroslavja 18. svibnja 2018. godine potpisala je kupoprodajni ugovor za projekt izgradnje reciklažnog dvorišta da bi pet dana kasnije zatražili od sudskog vještaka procjenu vrijednosti dvije čestica na kojima je trebalo niknuti reciklažno dvorište, počeo je s objašnjavanjem.


Zemljište, rekao je Šimunić, najprije je procijenjeno na 10 kuna za četvorni metar, što je vrijednost poljoprivredne čestice, a tri dana kasnije drugi je sudski vještak procijenio zemljište kao građevinsku česticu, iako ondje nema ni ceste niti vodovodne i električne infrastrukture. Prema toj procjeni, cijena četvornog metra bila je znatno veća - 139 kuna!


"Baš se slučajno poklopilo s kupoprodajnim ugovorom od desetak dana ranije. Zemljište koja pričamo je sve oko mene. Uvjerite se sami, vrijedi li ovo 139 kuna kvadrata ili je Oroslavje nekome pogodovalo", kaže Šimunić u videu usred 'ničega'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook