Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Oroslavja upriličio prijeme za one koji se ističu primjerom uspjeha


Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić upriličio je proteklih dana prijeme za Oroslavčane koji su se na neki način posebno istaknuli ove godine i koji su svojim primjerom poticali rad u dobrotvorne svrhe na dobrobit zajednice te svojim uspjesima promovirali Oroslavje.

Prijem je održan za Snježanu Stepan, koja je nedavno osvojila nagradu 'Ponos Hrvatske, za svoj dugogodišnji humanitarni rad kroz udrugu 'Lucijino svjetlo'. Snježana je udrugu osnovala nakon smrti svoje kćeri koja se dugo godina borila s opakom bolešću. Svojom je nesebičnošću, uz sjećanje na svoju Luciju, Snježana odlučila preko udruge pomagati drugima. Donacije koje prikuplja putem raznih privatnih donatora, fizičkih osoba, tvrtki i institucija, Snježana poklanja dječjim odjelima u Klaićevoj bolnici.

Gradonačelnik je u svom uredu ugostio i Marijana Darka Glavača, oroslavskog vinara. Njegova su vina uglavnom nagrađivana zlatom na brojnim izložbama i ocjenjivanjima vina. Ove godine, njegova je graševina Jakov osvojila šampionsku titulu na vinarijadi oroslavske Udruge vinara i vinogradara Putar. Glavač već godinama obrađuje vinograd na Kapelščaku, a da su jedna od najboljih, njegova vina dokazuju i na ocjenjivanjima van županije, pa je tako upravo vino Marijana Darka Glavača s 88 bodova bilo šampion izložbe održane nedavno u Virju, gdje je konkuriralo među više od 300 uzoraka vina iz Koprivničko – križevačke županije, ali i ostalih dijelova sjeverne i središnje Hrvatske.

-Što se tiče gospođe Snježane Stepan, sama fraza 'Ponos Hrvatske' govori i da je ona ponos Oroslavja i naše županije, a najmanje što smo mogli napraviti jest upriličiti prijem za nju. Isto tako, naglasio bih da smo s njom već počeli razvijati neke ideje, vezano na zajedničku suradnju. Što se tiče Marijana Darka Glavača, on već godinama osvaja šampionska odličja za svoja vina, a posebno je pohvalno ovo šampionski odličje osvojeno u konkurenciji od preko 300 uzoraka vina, van naše županije – rekao je gradonačelnik Viktor Šimunić.

Najveseliji bio je svakako prijem najmlađih Oroslavčana, polaznika dječjih vrtića 'Cvrkutić' i 'Šlapica'. Oni su, naime, postigli odlične rezultate u raznim disciplinama na Olimpijadi dječjih vrtića nedavno održanoj u Zaboku, gdje su u konkurenciji 19 vrtića pokazali da su jedni od najboljih ekipa. Iz DV 'Cvrkutić' prijemu su prisustvovale ekipe koje su sudjelovale na olimpijadi, a to su, kod djevojčica Klara Petriško, Leonarda Lešković, Maša Radišković, Irina J. Boltek te kod dječaka Pavel Belinić, Matija Peštaj, Vid Bival, Mauro Žitnjak, Leon Stepinac, Ivano Antolković, Teo Pušec, zajedno s odgojiteljicama Ines Ormuž, Snježanom Ormuž, Matejom Grabušić Rožaj, Sarom Jelačić, Katarinom Oremuš Celjak i Anamarijom Strugar te ravnateljicom Sunčicom Terešak. Iz DV 'Šlapica' na prijem kod gradonačelnika stigla je ekipa djevojčica: Kim Knezić, Sofija Grgec, Emma Kralj, Ema Hren s odgojiteljicama Majom Kralj, Andrejom Frajzman, Lucijom Prpić Babić i Jelenom Mikulec.

-Poruka njima jest da je najvažnije sudjelovati, no smatramo da ih je potrebno i nagraditi za njihov uspjeh, da se njihov trud i zalaganje prepoznaju – zaključio je gradonačelnik Šimunić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook