Prethodni članak
Sljedeći članak

U sjajnom ambijentu u Klanjcu odigrano finale kupa NS KZŽ: Karlo Deak pogodio za slavlje Gaja protiv odlične Pregrade


Sjajno finale kupa NS KZŽ. Pred šestotinjak gledatelja Gaj Mače slavio je protiv odlične i hrabre Pregrade s 1:0, a pobjednički pogodak u 41. minuti postigao je Karlo Deak. Gaj je tako po šesti puta podigao pobjednički pehar kupa od 2007. godine u svom desetom finalu. Pobjeda Gaja je zaslužena, no prava priča je otpor Pregrade koji je jednom rječju bio fantastičan. Sjajno postavljeni Pregračani bili su i više nego dostojan protivnik, iako su dva ranga niže u odnosu na trenutno najbolje pozicironinranu zagorsku momčad. Imala je Pregrada u 93. minuti i vratnicu, no „zvijezde“ su ovaj puta bile naklonjene Gaju.

Od početka Pregrada je stala čvrsto u dva bloka, s pet igrača u zadnjoj liniji. Gaj je imao posjed, ali sve je to bilo poprilično jalovo. Ako bi i prošao koji udarac, dočekao ga je blok Pregrade. Prvu prijetnu na utakmici ima je Šaban u 8. minuti iz slobodnog udarca, no njegova je udarac završio pokraj gola. Bez pravih prilika sve do 35. minute kada Ristovski iz dobre pozicije puca u blok Pregrade, a isto to čini i Deak u 40. minuti. No odlični vratar Pregrade, Branimir Kušar, ipak je kapitulirao u 41. minuiti. Pucao je s lijeve strane Kovačić, blok Pregrade odbio je do Deaka koji preciznom dijagonalom pogađa mrežu za 0:1. Do kraja poluvremena za Gaj je dva puta opasno prijetio Ristovski u 42. i 45. minuti, no prvi mu je udarac odlično obranio Kušar, a drugi je loše zahvatio loptu glavom i završio je pokraj gola.

U nastavak je Pregrada krenula još hrabrije, pa tako u 47. minuti bilježimo prvi njen udarac koji je uputio kapetan D. Kolar, no nije bilo većih problema za Strahonju. U 62. minuti sjajno je opalio Roman Golubić, no spremni Strahonja odbio je loptu u polje. Kušar se ponovno istkanuo obranom Ristovskom u 65. minuti kada odbija opasan udarac Ristovskog s dvadesetak metara udaljenosti. Tri minute kasnije Kušar brani pokušaj Šoštarića iz slobodnog udarca iz kosa s lijeve strane. Pokušao je dvije minute kasnije i Krizmanić na drugoj strani, ali je neprecizan. Najbolju priliku Gaj propušta u 81. minuti kada Nikolić odlično ubacuje s desne strane, a Dačnik-Kovačić s pet metara udaljenosti puca pokraj gola. Zadnjih deset mnuta Pregrada sve baca u napad. Tako u 83. minuti dobro puca Niko Kolar, no Strahonja boksa njegov udarac u korner. U 93. minuti Pregrada je umalo izborile produžetke. Kantoci je opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta se od blok odbila u vratnicu i završila u korneru. I tu je priči bio kraj. Zaslužen osvjajač kupa je Gaj Mače, no ne bi bllo nezasluženo da je Pregrada izborila produžetke ili penale. 

Klanjec je sjajno organizirao finale kupa i zaslužuje sve pohvale. Županijski prvaci bili su i više nego uzorni domaćini. Pobjednički pehar kapetana Gaja, Martinu Šabanu, uručio je predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš-Krojf, a uz njega nagrade su dijelili i župan KZŽ Željko Kolar, saborski zastupnik Žarko Tušek,  članovi I.O. NS KZŽ Velimir Leskovar, Dragutin Tomašković i tajnik NS KZŽ Juraj Sirovec. Glavni sudac Zdravko Fotivec i njegovi pomoćnici odradili su odličan posao, a posebnu nagradu dobio je „legendarni“ delegat Josip Majsec koje se oprašta od ove funkcije. Navijači sjajni, u gledalištu su prevagu ostvarili odlični navijači Pregrade. Bilježimo i fair play potez igrača Pregrade koji su napravili „špalir“ svoijm protivnicima prije primanja pobjedničkog pehara.  Sve u svemu bio je to pravi praznik nogometa u Klanjcu i utakmica za pamćenje. 

PREGRADA – GAJ MAČE 0:1 (0:1)
KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 600, SUCI: Z. Fotivec (Špičkovina), K. Sumpor (G. Stubica), M. Horvat (Dubrovčan), 4. SUDAC: M. Komorski (Martinec Orehovečki), 1. DODATNI: D. Filko (Klanjec), DELEGAT: J. Majsec (Štrucljevo), KONTROLOR SUĐENJA: S. Papišta (Zabok).
STRIJELAC: 0:1 Deak 41'.
PREGRADA: B. Kušar, Pondeljak (73' Koprivnjak), Vdović (89' Vešligaj), R. Golubić, I. Golubić, D. Kolar, Krizmanić (78' Brežnjak), M. Kušar, Z. Vdović (86' Kecur), Špoljar (45' Kantoci), N. Kolar (89' Benko). TRENER: Zvonko Serdar
GAJ MAČE: Strahonja, Deak (90'+2 Cicnjak), Tepšić (61' Dačnik-Kovačić), Sambol, Postonjski (46' Šoštarić), Haramustek, Šaban (76' (Plehan), Nikolić, Kovač (46' Sedak), Kovačić (46' Baneković), Ristovski. TRENER: Marijan Glavica


Marijan Glavica, trener Gaja:“Čestitam svojoj momčadi na osvojenom kupu i drugom mjestu u III. NL-centar. Ovo je nabolja sezona u povijesti kluba, na što sam ponosan. Sama utakmica mogla je otići i na stranu gostiju koji su bili izvrstan i visoki motivirani protivnik. Moram istaknuti „extra“ visoki fair-play od svih aktera na travnjaku do navijača u gledalištu. Prekrasna utakmica, prekrasna atmosfera i jedno prekrasno finale“.


Zvonko Serdar, trener Pregrade:“Čestitam momčadi Gaja koja je ipak kvalitenija i iskusnija momčad i znali su to poentirati. Mi smo dali svoj maksimum i u porazu moramo biti zadovoljni. Na kraju smo mogli zabiti i izjednačujući pogodak, ali bez obzira na to ponosan sam na svoje dečke“.
Karlo Deak, igrač Gaja:“Teška utamkica. Pregrada je bila odličan protivnik. Jako mi je drago što je moj pogodak presudio pobjednika kupa. Čestitke mojoj momčadi, ali čestitke i Pregradi“. 

Dejan Kolar, kapetan Pregrade:“Znali smo da se protiv jake momčadi Gaja koja igra III. Ligu moramo postaviti gusto i čvrsto i da svoju priliku moramo čekati iz kontre. U prvom poluvremenu blokirali smo „čuda“, no nažalost jedna nam je lopt promakla. U nastavku smo imali dvije-tri šanse i vratnicu. Gaj je zaslužio pobjedu, no ja sam ponosan na svoje suigrače. Veliko hvala i našim navijačima koji su bili sjajni“. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook