Prethodni članak
Sljedeći članak

Građanka pohvalila zagorske policajce, evo što im je poručila

Žitelji Krapinsko-zagorske županije pohvaljuju profesionalan rad policijskih službenika Policijske uprave krapinsko-zagorske


Žitelji krapinsko-zagorske županije pohvaljuju profesionalan rad policijskih službenika Policijske uprave krapinsko-zagorske.


- Da građani cijene profesionalan, odgovoran i častan posao policijskih službenika, od kojih će veliki dio njih ove blagdanske dane provesti u službi, a ne sa svojim obiteljima, česti su telefonski pozivi podrške, pohvale i zahvale na njihovom radu - rekao je načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić.

Zaprimili su i e-mail poruku koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

ovim putem želim iskazati izuzetno zadovoljstvo sa postupanjem naših zagorskih policajaca.
Naime, ja sam jedna od onih koji rade ovih dana, i, putujući na posao i s posla, prolazim punkt policijske kontrole u Mokricama. I danas sam tako krenula…Približavam se kontroli, auti usporavaju, ispred nas dva policijska vozila sa upaljenim rotirkama, policajci na cesti…Takva slika, moram priznati, kod mene izaziva određenu dozu nelagode i straha, neovisno o tome što znam da se ništa neće dogoditi i da je policija tu zato što radi svoj posao. Međutim, svejedno nervozno prtljam po mobitelu, tražim e propusnicu, navlačim masku i mislim si „Bože, kad će to već jednom prestati….“. I onda…u cijelom tom kaosu, policajka smireno pogleda e propusnicu i kaže: „Sretan Uskrs i čuvajte se“…..Ona vjerojatno nije svjesna koliko je meni značila ta njezina jednostavna rečenica koju ona, vjerujem, izgovori nebrojeno puta, svakome od nas na putu. Ali meni je u tom trenutku pokrenula val emocija i svijest o tome da će sve biti dobro. A onda sam se zapitala kako je toj policajki i svim njezinim kolegama…To znaju samo oni...A sigurno im nije lako..
I budući da su na isti način kontrolu obavljali svi policijski službenici sa kojima sam se susrela na tom punktu, i pri tome mislim da su svojoj profesionalnosti dali jednu notu topline i iskrene brige za sve nas, što još više dobiva na značaju (barem u mojim očima) kad nasuprot mene stoji uniformirana osoba koja je sama po sebi pomalo strašna, odlučila sam reći sve ovo jer smatram da je to potrebno reći. Tim više što smo svi mi, tako mi se čini, puno spremniji uputiti kritiku nego pohvalu.

I zato…svaka čast svakom policajcu inače, a pogotovo u ovim ludim vremenima, koji radi svoj posao, pitaj Boga u kakvim uvjetima, ne znajući što ga čeka u narednoj minuti.

Hvala svim policajcima, a posebno mojim Zagorcima (ipak moram dati oduška lokal patriotizmu)!

Sretan Uskrs!

I ne mogu reći vama onu poznatu „Ostanimo doma“ jer mnogi od Vas to neće biti u mogućnosti učiniti baš radi nas..

Sretno i čuvajte se!

Martina Bastić

- Hvala gospođi Martini, ali i svima koji razumiju naš posao i trud koji ulažemo u očuvanju života, zdravlja i sigurnosti građana sukladno ograničenjima koja proizlaze iz Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Kao i uvijek, trudit ćemo se svoj posao raditi časno i odgovorno na dobrobit svih građana.
Zato, ostanite i budite tamo gdje bi svaki policijski službenik, u ovo blagdansko vrijeme, želio biti…u svom domu.Policijska uprava krapinsko-zagorska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.Sretan vam Uskrs, budite ovih blagdana odgovorni i #OSTANITE DOMA! - poručio je načelnik PU krapinsko-zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook