Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zabok dobitnik prestižnog priznanja „Žuti okvir“ u kategoriji smanjenje nejednakosti

National Geographic utemeljio godišnju nagradu ŽUTI OKVIR kojom se odaje priznanje pojedincima, timovima, tvrtkama, institucijama, organizacijama, udrugama, amaterima i profesionalcima koji su znakovito pridonijeli u jednom od 17 ciljeva održivog razvoja


Grad Zabok dobitnik je prestižnog priznanja 'Žuti okvir' u kategoriji  smanjenje nejednakosti. Svečana dodjela nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2019. godinu održana je u srijedu 11. prosinca  u Hrvatskom glazbenom zavodu, uz brojne uzvanike koji su podržali ovaj hvalevrijedan projekt, a nagradu za projekt MIPOS primila u ime Grada Zaboka zamjenica gradonačelnika i voditeljica projekta MIPOS, Valentina Đurek i članica Projektnog tima Martina Gorički. - Projekt MI POmažemo Starijima –MIPOS  zaslužuje svaku pohvalu u ostvarivanju socijalne kohezije i poboljšanju kvalitete života u KZŽ, a posebice u ostvarivanju specifičnog cilja - integraciji žena u nepovoljnom položaju u svijetu rada zapošljavanjem za pružanje pomoći potrebitim članovima društva Krapinsko-zagorske županije. Projekt promiče socijalnu pravednost te osigurava bolju kvalitetu života stanovnicima županije - stoji u objašnjenju. Nagradu 'Žuti okvir' utemeljio je ugledni National Geographic, a riječ je o godišnjoj nagradi kojom se  odaje priznanje pojedincima, timovima, tvrtkama, institucijama, organizacijama, udrugama, amaterima i profesionalcima koji su znakovito pridonijeli u jednom od 17 ciljeva održivog razvoja. 

Moto National Geographica je „Nadahnjujemo ljude da skrbe o svom planetu“, a Ujedinjeni narodi su utvrdili 17 ciljeva održivog razvoja koji će osigurati opstanak i planeta Zemlje i ljudske civilizacije. To su bili poticaji da se pokrene akcija „žutog tepiha“! Za razliku od „crvenog tepiha“, kojim kroče znamenite i popularne osobe iz svijeta estrade, sporta, politike, žutim će tepihom kročiti osobe iz domena znanosti, obrazovanja, gospodarstva, svakodnevnog života i aktivnosti, osobe koje nam možda nisu poznate, koje možda nisu slavne, ali to nedvojbeno zaslužuju biti jer svojim radom i postignućima pridonose napretku i održivosti planeta i naše uljudbe.

Priznanja i nagrade na jučerašnjoj dodjeli uručene su pojedincima, timovima, tvrtkama i institucijama koji najviše u Hrvatskoj pridonose održivosti. Projekt je pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Grada Zagreba, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatske gospodarske komore.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook