Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNICA JEMBRIH: 'U idućoj godini Lobor postaje veliko gradilište'

S načelnicom općine Lobor Ljubicom Jembrih rezimirali smo 2019. godinu te se osvrnuli na investicije u novoj godini


Na području općine Lobor u 2019. godini puno se radilo na komunalnoj infrastrukturi. Prioritet su bile ceste koje do sada nisu bile asfaltirane, a i ceste koje su bile asfaltirane, ali u derutnom stanju i bila im je prijeko potrebna rekonstrukcija – istaknula je načelnica Ljubica Jembrih, rezimirajući da je u 2019. godini asfaltirano i rekonstruirano ukupno oko 2,5 kilometra cesta. Investicija je bila sufinancirana od stane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Klizišta i groblja

Kada je u pitanju infrastruktura, značajni projekt realiziran u 2019. godini je i rekonstrukcija ceste Horvati - Viški koja je također financirana od strane EU fondova, vrijednosti 2 milijuna kuna. Završena je i rekonstrukcija i zamjena starih svjetiljki novom LED rasvjetom uz državnu cestu u Petrovoj Gori i Velikoj Petrovagorskoj, investicija sufinancirana od strane Ministarstva graditeljstva. U ovoj je godini sanirano i najveće i najopasnije klizište u Starom Golubovcu kod kuće Milana Behina u čije se sufinanciranje uključilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Također, ove godine izvršena je druga faza radova na uređenju parkirališta na mjesnom groblju u Loboru, također uz financijska sredstva Ministarstva regionalnog razvoja. U pripremi je projektna dokumentacija za prijavu treće faze uređenja parkirališta na groblju, koja uključuje završetak potpornog zida i asfaltiranje samog parkirališta s kojim će se dobiti 88 parkirnih mjesta. Na groblju u Petrovoj Gori uredile su se staze, dio mrtvačnice, riješila odvodnja, i rekonstruirala ograda na starom groblju i to sredstvima iz proračuna, a s radovima se nastavlja i dalje. Isto tako u ovoj godini uži centar Lobora pokriven je besplatnom mrežom interneta kroz natječaj WIFI4EU.

Projekti u 2020.

Dva značajna kapitalna projekta u 2020.su izgradnja dječjeg vrtića i rekonstrukcija općinske zgrade u Kulturni centar, koji se sufinanciraju kroz mjeru 7.4.1. – najavila je Jembrih.

Rekla je i kako je pokrenuta nova javna nabava za izgradnju dječjeg vrtića, a pokrenut će se i javna nabava za rekonstrukciju općinske zgrade. Dakle, u idućoj godini Lobor postaje veliko gradilište. U planu je nastavak sanacije nerazvrstanih cesta po prioritetima u svim mjesnim odborima. Za sljedeću godinu načelnica vjeruje da će napokon krenuti i realizacija proširenja zavoja na županijskoj cesti kod Gljaja koja također treba novi asfalt jer je najgora županijska cesta, kao i sanacija klizišta u Vojnovcu, koju sufinanciraju Hrvatske vode. U planu je i uređenje društvenih domova u Loboru, Petrovoj Gori i Starom Golubovcu. Dugoročni plan je i preseljenje te izgradnja novog nogometnog igrališta. - Nakon suglasnosti Županije na procjenu nekretnina, trebalo bi sklopiti ugovore s vlasnicima zemljišta, nakon čega bi se krenulo u projektiranje i pripremu dokumentacije, kako bi bili spremni za natječaje europskih fondova. Puno je planova i projekata za 2020. godinu i veselimo se realizaciji – zaključila je Jembrih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook