Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina i ove godine dodjeljuje učeničke i studentske stipendije

Rok za prijavu je 20. studeni


Grad Krapina i ove godine dodjeljuje stipendije učenicima srednjih škola i studentima sa svog područja. Riječ je o 10 učeničkih i 15 studentskih stipendija, a pravo na njih ostvaruju redovni učenici i studenti koji su hrvatski državljani, imaju prebivalište na području Grada Krapine i ne primaju druge stipendije. Učenici i studenti koji dobiju stipendije to pravo ostvaruju do kraja školovanja bez ponovnog javljanja na natječaj ako redovito izvršavaju svoje obaveze, tj. redovito upisuju više godine.

Kako je pojasnio gradonačelnik Zoran Gregurović, stipendije se dodjeljuju u tri kategorije. Na temelju socijalnog kriterija dodijelit će se deset učeničkih i pet studentskih stipendija, pet stipendija dodjeljuje se nadarenim studentima, a pet studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja. - Iznosom od 350, odnosno 700 kuna mjesečno našim učenicima i studentima želimo barem malo olakšati njihovo školovanje, poticati ih na izvrsnost, nagrađivati uspjeh i znanje te im ukazati na važnost obrazovanja – rekao je Gregurović i dodao kako je ovo samo jedan mali dio gradskih ulaganja u mlade.Kroz stipendiranje deficitarnih programa, Grad Krapina nastoji potaknuti interes mladih za zanimanja koja su potrebna današnjem tržištu rada.

Za prijavu na natječaj potrebno je priložiti presliku domovnice, osobne iskaznice, potvrdu o redovnom upisu na studij, potvrdu o ostvarenim ECTS bodovima i prijepis ocjena, odnosno presliku srednjoškolske svjedodžbe kao i izjavu o nekorištenju drugih stipendija ili novčanih pomoći. Rok za prijavu je 20. studeni, a detaljnije informacije o natječaju i potrebnoj dokumentaciji moguće je pronaći na službenim internetskim stranicama Grada Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani u smjeru Lipovca (130.+500 km). Promet se preusmjerava obilaznim pravcima. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Molimo korisni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program