Prethodni članak
Sljedeći članak

Gost snimio konobaricu dok ulijeva vodu iz slavine u boce Jane. Tvrdi da to prodaju


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem

Piti u restoranu vodu iz špine ili naručiti onu flaširanu? Sve je, naravno, do preferencije i dubine džepa, ali naliti onu iz vodovoda i poslužiti je u originalnoj ambalaži ništa je drugo do namagarčiti gosta, piše Slobodna Dalmacija čijeg je čitatelja, scena iz jednog poznatog restorana na otoku Lastovu natjerala da posumnja u ono što pije i, naravno, na koncu plaća.

– Bio sam s jednom grupom u konobi koju često posjećujem tijekom ljeta i sezone. U jednom trenutku morao sam do WC-a, da bih, prolazeći pokraj šanka, vidio konobaricu kako u boce Jane od jedne litre ulijeva vodu iz slavine. Bilo je uredno posloženo nekih sedam-osam boca. Kada je zaposlenica restorana vidjela da je gledam i da sam malo šokiran, nasmijala se i rekla: “Rakija, rakija!” Naravno da nije bilo riječi o rakiji, jer ona ne curi iz špine. Valjda me moje oči i zdrava pamet toliko služe – ispričao je čitatelj Slobodne Dalmacije.

Nakon povratka iz toaleta sve je, kaže, odlučio i fotografirati svojim mobitelom. Ponovno je zatekao uredno posložene boce koje su čekale na punjenje. – To je za mene vrhunska sramota. Jednom riječju, prijevara, sitno kokošarenje, otimanje ljudima koji su tu došli na odmor, u goste. Nikad im dosta, iako su zarade na hrani i piću astronomske – ogorčen je.

Proteklih dana Slobodna Dalmacija stupila je u kontakt i s jednim od vlasnika. Prethodno su na jedan od mobitela koji se u restoranu koriste za kontakt, osobi koja im se javila pojasnili zbog čega zovu i poslali spomenutu fotografiju, tako da nije moglo biti iznenađenja.

– Konoba je u sklopu naše kuće, imamo šank, i točno je da ulijevamo vodu u te boce, ali ne iz špine, nego iz plastike od 7, 6 litara, Jana, Cetina, ali za nas. Nas je svaki dan za ručkom 10 do 12, što članova obitelji, što osoblja, a voda na Lastovu nije za piće jer je puna je klora i kamenca. Ako je netko vidio da prodajemo tu vodu, onda je to druga priča. To je isljučivo za nas, a mi odmah do šanka imamo naš hladnjak, gdje hladimo tu vodu i mi to pijemo – objasnio je suvlasnik.

Originalnu fotografiju pogledajte OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook