Prethodni članak
Sljedeći članak

GDCK Zlatar novu godinu započelo novim projektom


GDCK Zlatar od 1. siječnja provodi projekt ODA STAROSTI koji je financiran iz programa Europske snage solidarnosti kroz Agenciju za mobilnost i programe EU, a bespovratna sredstva su dodijeljena Crvenom križu za rad tijekom godine, do 31. prosinca. Vrijednost projekta je 6.880 eura.

-Program je namIjenjen mladim osobama, a u našem Crvenom križu provodit će ga naših mladih 6 djevojaka. Način, kojim ćemo priznati "Ono što mladost može, a starost zna", i kojim ćemo osnažiti našu zajednicu, međugeneracijsku solidarnost, suživot, razmjenu vrijednosti je i način kojim život činimo dostojanstvenim i punim pijeteta i zahvale. Provodit ćemo kreativne radionice, osmišljavati zajedničko vrijeme družeći se sa javnim osobama, liječnicima, književnicima i umjetnicima.. Dodat ćemo godine životu, i još više života godinama. S obje strane novo ispunjenje, samopouzdanje i ponos zbog prepoznatih potencijala, konkretnog truda i obostrane želje za djelovanjem.Sve što muči naše bake i djedove, sve što bi htjeli pitati i znati, sada će biti na dohvat ruke. Istovremeno, svojim znanjima i iskustvima gradit će i pripremati mlade ljude za život. To je dobitna kombinacija i neprocjenjivo iskustvo svim volonterima – kaže ravnateljica Vesna Pavleković.

Vrijedan projekt ćemo provoditi cijelu godinu, a s volonterkama projekt su pomogle napisati Jasna Polanović i Ana Hudi, volonterke društva Crvenog križa. Ana Hudi i Dijana Javorek bit će i mentorice mladima u projektu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook