Prethodni članak
Sljedeći članak

Frizerka dobila kaznu od 3000 eura jer je podigla cijene za 36 centi: 'Na rješenje Inspektorata poslat ću prigovor'


Državni inspektorat RH krenuo je kažnjavati poslovne subjekte koji su kod uvođenja eura povećali cijene bez opravdanja, što smatraju nepoštenom poslovnom praksom.

A kažnjena je tako i jedna dobila frizerka, koja je rješenje inspektorata objavila u Facebook grupi Udruge Glas poduzetnika. Požalila se da su se inspektori usredotočili na ‘povećanje‘ cijena, ali, kako je navela, ignorirali su one cijene koje su u cjeniku zaokružene na niže. Zbog toga je rješenjem dobila kaznu od 1990,84 eura za okrivljenu pravnu osobu i još 1327,23 eura za okrivljenu odgovornu osobu.

U prekršajnom nalogu piše kako je prilikom kontrole cijena njenih usluga na dan 31. 12. 2022. utvrđeno da je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose za 0,45 posto - bojenje koje je koštalo 150 kuna konvertirala je u 20 eura, a ne 19,91, a žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) konvertirala je u 7 eura.

U rješenju također stoji i da je frizerka izjavila kako je dijelu usluga snižena cijena, a da i frizuru, koja je koštala 50 kuna, sada naplaćuje 4 eura, što je znatno niže.

Kako je navela u objavi,  frizerka će poslati prigovor na prekršajni nalog Inspektorata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook