Prethodni članak
Sljedeći članak

Fotonatječaj 'Hrašćina u oku': Prva nagrada Luciji Kranjec

Drugu nagradu dobila je Iva Šmit, a treću Jagoda Šmit


Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina objavio je rezultate 6. foto natječaja „Hrašćina u oku”. Tročlano povjerenstvo u sastavu Valentina Belčec, Višnja Čopor i Darko Pavetić sastalo se 28. listopada i od pristigle 24 fotografije izabralo tri fotografije nagrađene s 300 kuna za prvo, 200 kn za drugo i 100 kuna za treće mjesto te je odredilo još 20 fotografija koje će zajedno s nagrađenima biti tiskane na kalendaru Kluba za 2023. godinu.

Povjerenstvo je izabralo fotografije u skladu s propozicijama natječaja, rukovodeći se kvalitetom prezentacije teme i konteksta, tehničkom kvalitetom, sadržajnošću, vizualnim identitetom, idejom i umjetničkim dojmom fotografije.

Prema odluci povjerenstva, prvu nagradu za svoju fotografiju dobiva Lucija Kranjec, drugu Iva Šmit i treću nagradu Jagoda Šmit.

 

Uz njih, priznanja za svoje foto uratke dobivaju Mirela Duktaj, Valentina Duktaj, Ivana Imbrija, Dora Kranjec, Gabrijela Šanjek i Brigita Vrbanec. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je ‘Tisuću lica obične vode’. Cilj natječaja je potaknuti mještane, umjetnike i amatere da razmišljaju o detaljima i zanimljivostima s područja općine Hrašćina kao destinacijama koje svojim ljepotama i kulturno – povijesnim vrijednostima mogu doprinijeti medijskoj reklami i popularizaciji kraja. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook