Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Vježba evakuacije, spašavanja te gašenja požara na Općoj bolnici Zabok

U suradnji Vatrogasne zajednice grada Zaboka, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i DVD OB Bračak


U suradnji Vatrogasne zajednice grada Zaboka, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i DVD OB Bračak 10. svibnja u 13:30 h započela je zajednička javna taktička pokazna vatrogasna vježba evakuacije, spašavanja te gašenja požara na Općoj bolnici Zabok bolnica hrvatskih veterana objedinjeni hitni bolnički prijem, u kojoj je sudjelovalo sveukupno 35 vatrogasaca.

Uz 9 profesionalaca Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok s autocisternom i autoljestvama, sudjelovali su i DVD OB Bračak s 8 vatrogasaca, DVD Zabok sa 6 vatrogasaca i navalnim vozilom, DVD Špičkovina 4 vatrogasaca s autocisternom i terenskim vozilom, DVD Gubaševo sa 4 vatrogasaca i terenskim vozilom te DVD Pavlovec sa 4 vatrogasaca i kombi vozilom.


Cilj vježbe bio je napraviti uvid u stručnu i tehničku osposobljenost DVD-a OB Zabok zajedno sa djelatnicima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, kao i Zagorske javne vatrogasne postrojbe sa VZG Zaboka te njihovu intervencijsku spremnost. Ujedno je cilj upoznavanja vatrogasnih snaga, koje bi u stvarnom događaju djelovale na objektu, sa samim specifičnostima objekta kao što su prilazi objektu, putovi za evakuaciju i spašavanje, dizala, osobe za kontakt kod izvanrednih događaja, opskrbe sredstvima za gašenje, potrebna sredstva za gašenje s obzirom na gorive tvari, mogućnosti odimljavanja, upoznavanje s požarnim sektorima objekta, mogućnosti i mjesta isključenja pojedinih instalacija te dodatne opasnosti i specifičnosti s obzirom na svrhu objekta. Potvrditi prohodnost puteva i brzinu dolaska svih sudionika na lokaciju, te utvrditi i uvježbati međusobnu koordinaciju između svih sudionika izvođenja akcije gašenja.


-Nama je ova vježba odlična prilika da utvrdimo spremnost Zagorske javne vatrogasne postrojbe kao i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Zaboka, da se vidi koliko je članova DVD-a spremno doći i reagirati u ovakvim situacijama. Također, ovo je dobra prilika i za provjeru opreme i vatrogasnih vozila - rekao nam je zapovjednik Sinković o ovoj vježbi.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program