Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Vježba evakuacije, spašavanja te gašenja požara na Općoj bolnici Zabok

U suradnji Vatrogasne zajednice grada Zaboka, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i DVD OB Bračak


U suradnji Vatrogasne zajednice grada Zaboka, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i DVD OB Bračak 10. svibnja u 13:30 h započela je zajednička javna taktička pokazna vatrogasna vježba evakuacije, spašavanja te gašenja požara na Općoj bolnici Zabok bolnica hrvatskih veterana objedinjeni hitni bolnički prijem, u kojoj je sudjelovalo sveukupno 35 vatrogasaca.

Uz 9 profesionalaca Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok s autocisternom i autoljestvama, sudjelovali su i DVD OB Bračak s 8 vatrogasaca, DVD Zabok sa 6 vatrogasaca i navalnim vozilom, DVD Špičkovina 4 vatrogasaca s autocisternom i terenskim vozilom, DVD Gubaševo sa 4 vatrogasaca i terenskim vozilom te DVD Pavlovec sa 4 vatrogasaca i kombi vozilom.


Cilj vježbe bio je napraviti uvid u stručnu i tehničku osposobljenost DVD-a OB Zabok zajedno sa djelatnicima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, kao i Zagorske javne vatrogasne postrojbe sa VZG Zaboka te njihovu intervencijsku spremnost. Ujedno je cilj upoznavanja vatrogasnih snaga, koje bi u stvarnom događaju djelovale na objektu, sa samim specifičnostima objekta kao što su prilazi objektu, putovi za evakuaciju i spašavanje, dizala, osobe za kontakt kod izvanrednih događaja, opskrbe sredstvima za gašenje, potrebna sredstva za gašenje s obzirom na gorive tvari, mogućnosti odimljavanja, upoznavanje s požarnim sektorima objekta, mogućnosti i mjesta isključenja pojedinih instalacija te dodatne opasnosti i specifičnosti s obzirom na svrhu objekta. Potvrditi prohodnost puteva i brzinu dolaska svih sudionika na lokaciju, te utvrditi i uvježbati međusobnu koordinaciju između svih sudionika izvođenja akcije gašenja.


-Nama je ova vježba odlična prilika da utvrdimo spremnost Zagorske javne vatrogasne postrojbe kao i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Zaboka, da se vidi koliko je članova DVD-a spremno doći i reagirati u ovakvim situacijama. Također, ovo je dobra prilika i za provjeru opreme i vatrogasnih vozila - rekao nam je zapovjednik Sinković o ovoj vježbi.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook