Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Taj team najbolji i na svom terenu

Prvi memorijal Josip Andrec – Dado u organizaciji DVD Zlatar Bistrica


U organizaciji DVD Zlatar Bistrica, u subotu je održano vrlo zanimljivo vatrogasno Fire Combat natjecanje. Riječ je o sve popularnijem natjecanju koje obuhvaća svladavanje različitih prepreka, upotrebu samoizbavne tehnike, prenošenja povrijeđene osobe i razvlačenje "B" cijevne pruge pod pritiskom, te gašenje "požara".

Natjecanje zahtijeva od vatrogasca visoku fizičku spremu i kondiciju zbog prepreka koje je potrebno svladati na poligonu, te opreme koja se koristi tijekom izvođenja vježbe.

Iz Zlatar Bistrice dolazi izvrsna ekipa Taj team u sastavu Goran Mikulec i Lovro Hajdek, inače i državni prvaci u ovoj disciplini, pa je i to jedan od razloga za organizaciju ovog natjecanja, i to kao memorijalnog u čast Josipu Andrecu - Dadi, legendarnom zlatarbistričkom vatrogascu i nekadašnjem zapovjedniku, koji je iznenada preminuo 2016. godine. Već u prvom izdanju prijavilo se 14 ekipa iz Hrvatske i Slovenije.

U kategoriji E – žena nastupila je jedna ekipa Team Iskra sastavljena od članica DVD Varaždinbreg i DVD Lužan Biškupečki.

U C kategoriji (od 40 do 50 godina) također se natjecala samo jedna ekipa i to iz Slovenije, točnije PGD Videž. U B kategoriji (od 30 do 40 godina) slavili su domaćini iz DVD Zlatar Bistrica, ekipa Cintar boys (Dario Hoić i Nikola Jantolek), ispred JVP Zagreb i ekipe 2 cellos iz DVD Osijek Gornji grad.

Najviše je ekipa bilo u A kategoriji (do 30 godina), gdje su slavili i najveći favoriti, domaći Taj team, ispred DVD Sveti Ivan Zelina i PGD Videž. Na petom mjestu bili su još jedni domaći predstavnici, Mrzli i žestoki, odnosno Benjamin Mikulec i Matija Nuli.

Također Taj team imao je i ukupno najbolje vrijeme natjecanja, pa je dobio i pehar kao apsolutni pobjednik. Na početku i na kraju svim natjecateljima i posjetiteljima obratila se i načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec, a zadovoljstvo organizacijom nije krio ni predsjendik DVD Zlatar Bistrica Dražen Mikulec, koji je zahvalio načelnici, ali i svim ostalima na pomoći u organizaciji. Događaj su nastupom uveličale i Zlatarbistričke mažoretkinje, a za dodatnu sigurnost brinuli su i članovi HGSS-a.

Nakon proglašenja nastavljena je fešta uz Laganini band. Dodajmo da je natjecanju prisustvovala i obitelj Josipa Andreca, a njegov sin Filip dijelio je medalje i pehare. S obzirom da vrlo dobru organizaciju prvog izdanja ovog natjecanja, cilj je da ono postane tradicionalno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook