Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Stotinjak biciklista uživalo na popularnoj biciklijadi

17. biciklijada Selnica-Gusakovec


Manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici'' TZ općine Marija Bistrica i ove godine donijela je Biciklijadu Selnica-Gusakovec. 17. izdanje ove popularne biciklijade održano je jučer.

Ove se godine okupilo 100-njak sudionika. Podsjetimo, ova popularna biciklijada starta tradicionalno u Gusakovcu kod Lojzekove hiže, a ruta od 10-tak km ima stajališta kod Obitelji Bajs i kod Tehnotoma, uz besplatno osvježenje na odmorištima. Cilj je ponovno kod Lojzekove hiže.

I ove godine pridružila se i PU KZ-e, čiji su službenici za prevenciju provodili evidenciju bicikala u sklopu preventivne aktivnosti "Biciklirajmo sigurno", uz savjete za sigurnu vožnju i samo zaštitno ponašanje vezano za krađe bicikla. Suorganizatori su i ove godine bili: Općina Marija Bistrica, DVD Selnica, GD Crvenog križa Donja Stubica, Lojzekova hiža, obitelj Bajs i obitelj Škvorc. Sudionici su zahvaljujući GD CK Donja Stubica mogli provjeriti tlak i šećer u krvi. 

FestivaLac, Susreti folklora i Trail ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir''

Nakon biciklijade Selnica-Gusakovec slijede još tri događaja Ljeta u Mariji Bistrici. U petak i subotu 15. i 16. rujna na parkiralištu uz bistričku obilaznicu održat će se ''FestivaLac'', u organizaciji Caffe Bara Lac. U subotu 16. rujna KUD ''Lovro Ježek'' organizira još jedne susreta folklora, a zadnji događaj ''Ljeta u Mariji Bistrici'' ove godine je Trail za dušu i tijele Mirko Fulir, koji je na rasporedu u subotu 23. rujna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook