Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Povratak puhača na smotru KZŽ

29. smotra Puhačkih orkestara KZŽ


Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih udruga KZŽ-e organizirala je u nedjelju 29. smotru Puhačkih orkestara KZŽ, a održana je u Mariji Bistrici, u Domu kulture. Uz domaćine, Limenu glazbu KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica (voditelj Robert Homen) nastupili su i Gradski puhački orkestar Zabok (voditelj Marko Bobičanec), Puhački orkestar Mrzlo polje iz Velikog Trgovišća (voditelj Jurica Rukljić) i Puhački orkestar "Ivo Tijardović" iz Ciglenice Zagorske (voditelj Robert Mihovilić), sa više od 100 svirača.

Smotra ju pratio i selektor Josip Kapović, no smotra nije imala natjecateljski karakter, već je maestro Kapović sudionicima nakon odslušanih i odgledanih nastupa udijelio pokoji savjet i preporuku. Prije početka smotre pozdrave su uputili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i zamjenica župan KZŽ Jasna Petek. Uvertira u program u Domu kulture bila je na središnjem bistričkom trgu, gdje je svaki orkestar odsvirao po jednu skladbu.

Inače, ova je smotra održana nakon nekoliko godina pauze, zbog poznatih razloga, koji su i te kako ostavili traga na djelovanju djelatnika u kulturi, posebice većih skupina, kao što su puhački orkestri. Programom je moderirala tajnica ZAKUU KZŽ Petra Lovrečić Lončar, a smotru je pratila i predsjednica  ZAKUU KZŽ Gordana Kapelac. Organizatori se nadaju kako je ova 'povratnička' godina znak da će se već slijedeće godine odazvati puno više orkestara koji djeluju u KZŽ.  

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook