Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Europa na Veronikafestu u Desiniću

Desinićka manifestacija Veronikafest, u svojem prvom izdanju, oborila je rekord po posjeti stranaca brojnih starijih manifestacija u okolici


Ne malo iznenađeni bili su organizatori kada se na manifestaciju najavilo stotinjak stranaca iz različitih europskih zemalja. Oni su s europskog Kongresa geologa u Trakošćanu, svoje slobodno poslijepodne odlučili provesti upravo u Desiniću.

Uz prigodne poklone, goste su dočekali desinićki načelnik Zvonko Škreblin, direktorica TZP Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela Ramona Mačefat Muranić i idejna začetnica Veronikafesta Vesna Vrandečić.

Nakon izuzetno zanimljive prezentacije Velikog Tabora, njegovih duhova i legende o Veroniki Desinićkoj, desinićkim kuburašima i drugim znamenitostima na svoj simpatičan način  ispričao Danijel Crnić. Nakon brojnih iznenađenja, gosti su uživali u ponuđenoj šljivovici,  domaćem vinu, šljivama i grožđu te se uputili na program, prema desinićkom trgu.

Posjetom  Velikog Tabora, predivnog desinićkog krajolika, srdačnog dočeka i svega doživljenog,  puni emocija ponijeti će predivne razglednice u Svijet, a neki se, vjerujemo, i vratiti.

Jučer, Međunarodnom smotrom mažoretkinja i limene glazbe, koncertom klasične glazbe članova Miješanog pjevačkog zbora Galicija kod Žalca iz Slovenije i radionicom Tragom Veronike Desinićke; Memory – muzejski, u dvorcu Veliki tabor završili su trodnevni  Dani kulture u Desiniću.

Glazbeni programi  brojnih zagorskih  sastava , cjelovečernje  koncerte klape Šufit, Darija Mijatovića  & Čarobnjaka i niz popratnih sadržaja, oduševili su brojne posjetitelje iz ne samo različitih zagorskih krajeva, već Zagreba i susjedne nam Slovenije.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook