Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR POLICIJE] Potegnuo skoro 200 na sat, trojica napuhala zavidne razine

Tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 77 prometnih prekršaja


Tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 77 prometnih prekršaja od čega je bilo; 16 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 35 ostalih prekršaja u prometu, objavila je PU KZ.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Velikoj Vesi na A2, u subotu, 3. rujna 2022. godine, od 198 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna.

Dok je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena prilikom kontrole prometa u nedjelju, 4. rujna 2022. godine, oko 13 sati, u Polju Krapinskom, kod 43-godišnjeg vozača. Vozač je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,68 promila, 43-godišnjem vozaču određeno je zadržavanje, podnijet je Optužni prijedlog uz predloženu novčanu kaznu od 10.000,00 kuna te predloženu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda u nadzoru prometa, također su zatečeni pod utjecajem alkohola vozač 30-godišnjak u Gornjoj Stubici koji je upravljao osobnim vozilom s 2,39 promila, te vozač osobnog vozila 38-godišnjak u Pavlovcu Zabočkom koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila.  Obojici vozača određeno je zadržavanje i protiv njih podnijeti su Optužni prijedlozi uz predložene novčane kazne od 10.000,00 kuna te predložene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook