Prethodni članak
Sljedeći članak

Film Mihaela Mutaka, učenika ŠUDIGO-a, plasirao se na 25. Filmsku reviju mladeži u Karlovcu

Mihael je realizirao film tijekom procesa kreiranja završnog rada na usmjerenju medijskog tehničara pod mentorstvom nastavnice Tamare Bilankov


Kratkometražni animirani film „Galaktičko jato“ učenika Mihaela Mutaka, koji je upravo završio Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, plasirao se na 25. Filmsku reviju mladeži u Karlovcu. Mihael je realizirao film tijekom procesa kreiranja završnog rada na usmjerenju medijskog tehničara pod mentorstvom nastavnice Tamare Bilankov.

Riječ je o zanimljivoj animaciji unutar koje učenik služeći se apstraktnim oblicima i simbolikom boja istražuje nastanak planete Zemlje u svemirskom kruženju, a važno je istaknuti kako je Mihael sam kreirao i glazbu koja uvelike doprinosi atmosferi filma. - Ponosni smo što se dotični uradak plasirao u selekciju 43 najbolja filma koja će se prikazivati na festivalu od ukupno 187 filmova koji su pristigli na natječaj. S obzirom kako je film nastao u specifičnim uvjetima nastave na daljinu, možemo reći kako je ovaj uspjeh na neki način i posebno vrijedan. Veselimo se festivalu i projekciji filma. Čestitamo Mihaelu! - poručuju iz ŠUDIGO-a.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook