Prethodni članak
Sljedeći članak

Festival s tradicijom dugačkom 17 godina slavljeničkim koncertom otvara Ivana Kindl

Ljeto u Oršiću počinje za manje od tjedan dana


U atriju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici i ove godine održat će se još jedna atraktivna sezona glazbeno – scenskog festivala 'Ljeto u dvorcu Oršić 2022.', i to 24. lipnja do 17. srpnja. Festival se održava već 17 godina za redom i na njemu je do danas održano preko 120 glazbenih i kulturnih večeri, zbog čega je postao jednim od simbola Gupčevog kraja.

U zadnjih pet godina organizira ga Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, s ciljem da program bude raznovrstan i kvalitetan, a svake godine interes je sve veći. Tako će ovogodišnje izdanje festivala u petak, 24. lipnja u 21 sat, otvoriti Ivana Kindl, koja će ujedno proslaviti i 20 godina karijere. Ulaz je slobodan. U subotu, 25. lipnja u 10.30 sati održava se projekt Aktivna Hrvatska – mentalni trening kod Spomenika Matiji Gupcu, a navečer u 20 sati Međunarodni festival tamburice i folklora, Večer folklora, koja će okupiti društva iz Hrvatske i inozemstva, ulaz je slobodan. U nedjelju 26.06. ponovo Međunarodni festival, ali Tamburaška večer od 19 sati.

Ulaz je slobodan i 30.06. na predstavu 'Šund naš svagdašnji' u suradnji s GFUK – om, koja počinje u 21 sat. Iduća predstava na rasporedu je 1.7. 'Jel' tako, Zorane' u 21 sat, a nakon toga koncert će imati The sway band.

U subotu, 2.7. nastupaju Ante Gelo band, Iva Ajduković i Alen Đuras u 21 sat. U četvrtak, 7.7. u 19 sati je otvorenje izložbe 'Josip Kajinić: Sport u Hrvatskom zagorju. Povijest, tradicija i uspjesi', a ulaz je slobodan, dok će u petak, 8.7. koncert održati Neno Belan i Fiumensi u 21 sat. I u subotu je na rasporedu odličan koncert od 21 sat, dolaze Urban & 4.

 Ljeto završava koncertom Ethno Croatia, u nedjelju 17.07. u 21 sat, ulaz je slobodan.  Cijena ulaznice u pretprodaji 40,00 kn, a na dan događanja 50,00 kn. Možete ih kupiti preko sustava Entrio, kao i na prodajnim mjestima: KTIC Donja Stubica (Toplička 7, Donja Stubica, radnim danom 8-15 sati); Dvorac Oršić – Muzej seljačkih buna (Samci 64, Gornja Stubica uto- pet: 9-17 sati, a sub-ned 10-18 sati) i Terme Jezerčica, recepcija vodenog parka (Toplička 80, Donja Stubica, svaki dan 8-21 sati). Organizator događanja je TZP Gupčev kraj, suorganizator MHZ – Muzej seljačkih buna, uz Partnere Terme Jezerčica i Entrio, kao i pokrovitelje Općinu Gornja Stubica, Krapinsko – zagorsku županiju, TZ KZŽ i HTZ.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook