Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo tko će sve ove godine dobiti novčani dodatak


Kućanstva će i nakon 30. rujna plaćati zaštićenu cijenu električne energije, skupine građana koje su i dosad dobivale jednokratne antiinflacijske dodatke, poput umirovljenika, nezaposlenih, korisnika dječjeg doplataka te oni koji još uvijek žive u kontejnerima na područjima pogođenim potresima mogu računati na to da će takav dodatak dobiti i ove jeseni. Sve bi to trebalo biti dio petog paketa mjera pomoći građanima koji je vrijedan oko pola milijarde eura, piše Novi list.

Također, Vlada s najvećim trgovcima u zemlji dogovara povratak cijena najvažnijih prehrambenih artikala na cijene koje su vrijedile na kraju prošle godine, a očekuje se da će sve detalje Vlada objaviti danas, kad će i formalno potvrditi te mjere.

Što se tiče zadržavanja postojećih subvencija za električnu energiju, taj je potez očekivan, jer je Vlada i cijene plina zamrznula do 1. travnja sljedeće godine. Nije neočekivano ni da se podiže potrošnja po kućanstvu koju je Vlada spremna subvencionirati s obzirom na dolazak hladnijih dana i početak ogrjevne sezone, koja je posljednja pred nacionalne i europske parlamentarne izbore, što će se održati sljedeće godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook