Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo koje će se nerazvrstane ceste u Pregradi modernizirati u ovoj godini

Gradonačelnik Marko Vešligaj potpisao je ovog tjedna ugovore o javnoj nabavi radova za modernizaciju nerazvrstanih cesta u vrijednosti od gotovo 753 tisuće kuna


Gradonačelnik Marko Vešligaj potpisao je ovog tjedna ugovore o javnoj nabavi radova za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području Grada Pregrade u 2020. godini s izvođačima radova za dvije grupe radova. Temeljem provedenog postupka javne nabave radovi asfaltiranja nerazvrstanih cesta po mjesnim odborima (grupa 2) ukupne vrijednosti 752.983,88 kn s PDV-om povjereni su zajednici ponuditelja koju čine Niskogradnja Pregrada d.o.o. te Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.

 

S obzirom na smanjenje proračunskih prihoda uslijed pandemije koronavirusa, s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora usuglašeno je kako se ove godine neće asfaltirati nerazvrstane ceste u svim mjesnim odborima pa će se tako u 2020. godini asfaltirati sljedeće dionice uz 30% sufinanciranja građana:

1. Nerazvrstana cesta Bušin Bu14,

2. Nerazvrstana cesta Bušin Bu2.1

3. Nerazvrstana cesta Bušin Bu10

4. Nerazvrstana cesta Stipernica St-10

5. Nerazvrstana cesta Cigrovec C 3

6. Nerazvrstana cesta Cigrovec C9

7. Nerazvrstana cesta Benkovo B4.5

8. Nerazvrstana cesta Benkovo B2.9

 

Uz navedene dionice sanirat će se i asfaltni sloj nerazvrstane ceste Vinagora V10-Melovica. Modernizacija cesta započet će asfaltiranjem dionica na području MO Cigrovec, a radovi će se odvijati u skladu s vremenskim prilikama.

Također, u asfaltiranje ide i nerazvrstana cesta Pl-13-Sv. Ana–Križ-Papeži-spoj Kostel Bregi-K2 (grupa 1). Riječ je o cesti koja spaja Gornju Plemenšćinu i Brege Kostelske, a koja se nalazi na brdovitom terenu i visokoj nadmorskoj visini čime je održavanje, pogotovo u zimskim uvjetima, veoma zahtjevno i otežano. Njeno postojeće stanje u lošem je stanju zbog duljine dionice te utjecaja nepovoljnih vremenskih uvjeta, a posljedično je otežan pristup i prometovanje javnim službama, hitnoj pomoći, komunalnim društvima te drugima. Asfaltiranjem navedene ceste osigurat će se bolja prometna povezanost te lakše prometovanje. Ovo je ujedno i prva cesta koja će se modernizirati unutar nove mjere za brdsko-planinska područja Grada Pregrade, koja je uvedena ove godine. Dio sredstava u iznosu od 148.198,00 kn ostvaren je na javnom pozivu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja (sadašnjeg Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine), dok je ostatak osiguran u proračunu Grada Pregrade za 2020. godinu. Temeljem provedenog postupka javne nabave odabran je izvođač radova Davor inženjering d.o.o. iz Zagreba, ugovorena vrijednost radova je 495.172,50 kn, a radovi na toj cesti započet će početkom rujna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakih udara vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3).  Na A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8)...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program