Prethodni članak
Sljedeći članak

Emotivno snažna izložba otvorena u Mariji Bistrici

Izložba se može pogledati do 3. ožujka


U Organizaciji Udruge ''Stav'' Marija Bistrica, a u suradnji sa Udrugom ''Nismo same'', u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica u petak je otvorena izložba fotografija ''Ja sam snaga''.

Riječ je o izložbi autora i fotografa Vjekoslava Skledara, a koja donosi snažne vizualne priče deset hrabrih žena oboljelih od raka i suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja,  naglašavajući važnost destigmatizacije za oboljele žene. Kroz umjetnost, ova izložba postaje snažan alat u borbi protiv bolesti, stigme i diskriminacije, potičući empatiju prema onima koji se bore s malignim bolestima poput raka dojke.

Izložba pokazuje da se iza svakog broja statistike krije hrabra žena koja se bori za život i svoje mjesto u društvu. Gubitak kose, koji se često povezivao s pojmom ljepote i osobnosti tijekom povijesti, sada postaje središnja tema ove izložbe. Izložba ''Ja sam snaga'' poziva posjetitelje da zarone duboko u intimne priče, otkrivajući snagu žena suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja. Programom je moderirala Ana Kruhak, a na početku se svima obratila dr. sc. Sanja Kovačić, predsjednica Udruge ''Stav'', koja je izrazila zadovoljstvo što se ova izložba može pogledati u Mariji Bistrici, zahvalila je svima, te prenijela i svoja iskustva u borbi protiv ove opake bolesti.

Dobrodošlicu je svima poželio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, a o samoj izložbi i hrabrim ženama koje se nalaze na fotografijama, a od kojih su dvije i prisustvovale ovom otvorenju, više je rekla Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge ''Nismo same'', a koja je također govorila i o svojim iskustvima liječenja i trenutcima u kojima je bila bez kose. Otvorenju je prisustvovao i sam autor, fotograf Vjekoslav Skledar. Program otvorenja uveličali su Nika Kovačić na gitari i ŽVS ''Marija'', a stihove Sanje Kovačić kazivala je Ivana Škrlec. Izložba ostaje otvorena u radnom vremenu Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica do 3. ožujka.      

[sliak13]

   

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook