Prethodni članak
Sljedeći članak

Emil Gredičak ide u utrku za još jedan mandat za gradonačelnika Oroslavja

Kandidirat ću se za još jedan gradonačelnički mandat, kako bi svi započeti projekti bili realizirani, a nove ideje i planovi bili pretočeni u ozbiljne projekte, izjavio je


Aktualni HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak objavio je svoju kandidaturu za novi mandat na čelu grada.

- Otkako sam preuzeo dužnost gradonačelnika Grada Oroslavja, odnosno, otkako su moje stranačke kolege, zajedno s koalicijskim partnerima, preuzele u Gradskom vijeću odgovornost upravljanja našim Gradom, Oroslavje je tri godine uzastopno proglašeno najboljim malim kontinentalnim gradom u gospodarstvu. Također, Grad Oroslavje je u našem mandatu dobio najbolje ocjene iz transparentnosti, kao i međunarodnu nagradu za razvoj poduzetništva – rekao je Gredičak.

-U trenutku kada su me moje sugrađanke i sugrađani izabrali da nakon desetak godina nerada bivše gradske vlasti, preuzmem upravljanje Gradom i pokrenem njegov razvoj, nisam, nažalost, zatekao niti jedan realizirani, niti dostatno pripremljeni projekt, a bespovratna sredstva iz EU fondova bila su za Oroslavje nešto strano i nepoznato. Po preuzimanju dužnosti gradonačelnika, zajedno s mnogim građankama i građanima, poduzetnicima, obrtnicima, udrugama, društvima i ostalim sudionicima s područja grada Oroslavja, posebni fokus upravo sam stavio na razvojne projekte. Stoga danas s ponosom mogu istaknuti da se trenutno u gradu odvija preko 20 projekata, od kojih je velik dio financiran EU sredstvima. Prvi smo grad u Republici Hrvatskoj koji je kompletno zamijenio staru javnu rasvjetu s ekološkom i ekonomičnijom LED rasvjetom, grad koji nudi besplatan internet svojim građanima i gospodarskim subjektima te jedan od gradova koji najviše izdvaja za svoje poduzetnike, stipendije i mlade- ističe Gredičak.

Dodao je i da kako su na prošlim lokalnim izborima dobili povjerenje građana da pokrene Oroslavje, tako im u posljednje vrijeme sve više građana u svakodnevno kontaktu daje podršku i podstrek da i nakon nadolazećih lokalnih izbora nastave razvijati Oroslavje zajedno.

Dobio je, ističe i jednoglasnu podršku Gradskog odbora HDZ-a, ali i usmenu podršku te ohrabrenje velikog broja svojih sugrađanki i sugrađana,

- Kandidirat ću se za još jedan gradonačelnički mandat, kako bi svi započeti projekti bili realizirani, a nove ideje i planovi bili pretočeni u ozbiljne projekte. Osjećam odgovornost da ne dopustim da oni koji deset godina prije mene nisu radili gotovo ništa, sada ponovo svojim nemarom i neznanjem zaustave razvoj, koji smo mukotrpnim radom i zalaganjem konačno pokrenuli. Siguran sam da to neće dopustiti ni naši građani – zaključio je u svom priopćenju Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook