Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvojica očeva digla šatore pred Klaićevom jer ne mogu do svoje bolesne djece

Ivan Pokupec i Roberto Mateš revoltirani su zbog epidemiološke mjere prema kojoj roditelji hospitaliziranu djecu mogu posjećivati samo 15 minuta


Moje je dijete, nažalost, puno puta u životu bilo u bolnici, a ja sam uvijek bio uz njega. Bilo nam je teško bez obzira što tada nije bilo nikakvih mjera, a mogu misliti kako je djeci i roditeljima sada, rekao je Ivan Pokupec iz Križevaca, piše 24sata.

Revoltiran epidemiološkom mjerom prema kojoj roditelji hospitaliziranu djecu mogu posjećivati samo 15 minuta na dan, podigao je šator na travnjaku pred Klinikom za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj ulici. Njega, kao i sve roditelje koji trenutno proživljavaju najteže dane zbog odvojenosti od svojih mališana, došao je podržati i Roberto Mateš. Javnost ga je upoznala proteklog tjedna nakon što je i on podigao šator ispred pakračke bolnice u kojoj je bio njegov sin Šimun (7). Roberto ga je također smio posjećivati po 15 minuta na dan i zbog toga je bio ogorčen. Kupio je dva voki tokija i spavao danima u šatoru kako bi ga sin mogao zvati kad god poželi. Roberto je već ranije najavio da će od sada doći podržati svakog roditelja koji se poput njega odluči na kampiranje pred bolnicom jer odluku o posjećivanju djece na 15 minuta smatra nehumanom.
On i Pokupec od Ministarstva zdravstva traže da se posjete organiziraju na način kako je bilo prije pojave korona virusa, odnosno da se ova stroga epidemiološka mjera ne primjenjuje na djecu koja su najranjivija skupina te koja zbog ovakve odluke doživljavaju u bolnicama traume. Očevi su poručili da će u šatoru ostati sve dok se mjera ne ukine. Pred bolnicu ih je došlo podržati desetak roditelja, piše 24sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook