Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD-u Klenovec uručena nova vatrogasna cisterna kapaciteta 7000 litara

Odlukom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta humskom DVD-u uručeni ključevi vrijedne vatrogasne cisterne


Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Klenovec i građanima općine Hum na Sutli danas je na korištenje uručena nova vatrogasna cisterna. Novo vozilo humskim vatrogascima dodijelilo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a svečanost primopredaje održana je ispred vatrogasnog doma u Klenovcu.

– Riječ je o potpuno novom vatrogasnom vozilu, odnosno vatrogasnoj cisterni kapaciteta 7000 litara koja nam itekako puno znači, jer mi na kompletnoj općini sa 4 dobrovoljna vatrogasna društva imamo kapacitet od nepunih 10.000 litara – istaknuo je predsjednik DVD-a Klenovec Josip Lupinski, zahvalivši se na donaciji Ministarstvu gospodarstva te državnom tajniku Antoniću.

Ključeve nove cisterne uručio je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta Mario Antonić, i sam Humčan. - Politika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a u čijem su resoru i robne zalihe, je da se svake godine dio sredstava namijeni za nabavku vatrogasnih vozila. Time podržavamo vatrogastvo kao takvo, ali i sigurnost lokalnih zajednica diljem cijele Hrvatske. Općina Hum na Sutli kao jedna od najjačih industrijskih općina gdje posluju mnoge tvrtke i koja ima veliki promet šleperima teži tome da sigurnost digne na još jedan viši nivo i slijedom tih aktivnosti i lokalnom angažmanu mene kao Zagorca u Vladi RH, ova cisterna je naš skromni doprinos i pomoć vatrogascima i sigurnosti građana na području Huma na Sutli – izjavio je Mario Antonić, pohvalivši DVD Klenovec kao jedno jako dobro organizirano vatrogasno društvo.

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao je kako na području općine djeluju četiri vatrogasna društva u sklopu vatrogasne zajednice Huma na Sutli te da svaka takva pomoć s novim vozilom, a koje ima cisternu s kojom na neki način oskudijevaju je dobrodošla. – Ovo vatrogasno vozilo će biti za potrebe cijele općine, u slučaju, ne daj Bože, požara, suša i drugih elementarnih nepogoda. Nova vatrogasna cisterna itekako će povećati spremnost pri intervencijama kao i sigurnost građana i njihove imovine - istaknuo je načelnik Jutriša. DVD Klenovec ima oko 55 članova, a u operativi dvadesetak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook