Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD Krapina dobio novu vatrogasnu cisternu vrijednu gotovo 2 mil. kuna: 'Srce nam igra, nikad nismo dobili ovako vrijedan poklon'


DVD Krapina dobio je novu vatrogasnu cisternu, vrijednu gotovo 2 milijuna kuna, potpuno opremljenu, kapaciteta 6,5 tisuća litara, od Ministarstva unutarnjih poslova. Primopredaja je izvršena na poligonu u Mihaljekovom Jarku.

- Srce nam igra, ovo je prvi put da smo dobili tako vrijedan poklon. Potpuno opemljeno navalno vozilo, Volvo, 280 konja, 4 pogona  Presretni smo - rekao je Dražen Strabić, predsjednik DVD-a Krapina, najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva na području Krapinsko - zagorske županije.


'U posljednjih nekoliko godina na području grada Krapine kako u Javnoj vatrogasnoj postrojbi tako i DVD-ima značajno je povećan vozni park, nabavljena su nova vatrogasna vozila. Svako naše dobrovoljno vatrogasno društvo ima kombi vozilo ali i navalno vozilo ili cisternu, a Javna vatrogasna postrojba ima nekoliko vozila koja su isto u posljednjih nekoliko godina nabavljena. Ovo je hvalevrijedna treća donacija ovdje u Krapinu. Već smo dobili jednu autocisternu na Mercedesovom podvozju za JVP od Ministarstva gospodarstva, došlo je jedno Mitsubishi pick up vozilo također za JVP iz Ministarstva poljoprivrede, a ovo je iz MUP-a autocisterna sa 6500 litara vode koje je došlo u najstarije vatrogasno društvo u našoj županiji, jedno od najstarijih u RH, dakle cisterna vrijednosti 1,9 milijuna kuna sa svom opremom u vozilu - rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

 - Uistinu smo sretni i ponosni na to. Hvala Vladi RH, hvala resornim ministarstvima što su nam pomogli i u ovom prethodnom razdoblju kako bi što bolje opremili naša vatrogasna društva, našu JVP jer moramo biti svjesni toga kad dođe do bilo kakve situacije, katastrofe ili bilo čega da su vatrogasci ti na koje se uvijek prvo računa, i koja prva izlazi van. Stoga je uistinu bitno da vatrogasci budu opremljeni onako kako treba i mislim da ovdje na području grada Krapine i naša dobrovoljna vatrogasna društva i JVP su opremljeni onako kako treba. Naravno, ono što je sljedeće je razmišljanje o novom vatrogasnom domu, a što se tiče opreme mislim da je sad najveći dio riješen - kazao je gradonačelnik Gregurović podsjetivši da je i on već više od 25 godina član DVD-a i uzbuđen je i sretan jer do sad nije bilo takvog vozila u društvu.


Žarko Tušek rekao je kako iz programa MUP- na područje Hrvatske stiže 94 vozila, od toga četiri na područje Krapinsko - zagorske županije. - Za ovu donaciju zaslužni su vrijedni vatrogasci koji su svojim radom to zaslužili, ali i gradonačelnik Krapine koji skrbi za vatrogasce, kako za DVD koji je najstarije društvu županiji, tako i za JVP u okviru svojih financijskih mogućnosti. Osim vrijedne cisterne koju je dobio krapinski DVD, šumsko vozilo dobiva DVD Đurmanec, a navalna vozila DVD Zlatar kao drugo najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u KZŽ nakon Krapine i  DVD Konjščina. Na taj način želimo podići opremu istočnog dijela Krapinsko - zagorske županije- rekao je Tušek, zahvalivši ministarstvu i Vladi koja je osmislila ovaj program.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook