Prethodni članak
Sljedeći članak

Četvrta smrt u Remetincu u tri mjeseca: Jutros preminuo zatvorenik iz Lobora


Jutros je u zagrebačkom zatvoru u Remetincu preminuo zatvorenik Ivica R. (39) iz Lobora koji je u zatvor na izdržavanje kazne primljen u utorak popodne. Naime, ujutro oko 7 sati nije bio na prebrojavanju zatvorenika, navodno mu je pozlilo i liječnica ekipe Hitne pomoći koja je pozvana je samo mogla konstatirati smrt, piše Jutarnji list.

Informaciju o smrti zatvorenika potvrdilo je na upit Jutarnjeg lista Ministarstvo pravosuđa i uprave, ne navodeći njegov identitet.

"Podaci o uzroku smrti bit će poznati nakon pribavljanja obdukcijskog nalaza. Zatvorenik je primljen na izdržavanje kazne zatvora 23. ožujka u popodnevnim satima, zbog počinjenog kaznenog djela iz Glave XXIII. važećeg Kaznenog zakona Republike Hrvatske (kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava). Napominjemo kako su o smrti obaviješteni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, nadležni sudac izvršenja, sud koji je donio presudu i drugi, sukladno zakonskim odredbama", odgovorili su na  upit iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Na Badnjak prošle godine u remetinečkom zatvoru pozlilo je Mirsadu Šečiću (27), koji je u izdržavao zatvorsku kaznu zbog nekoliko manjih kaznenih djela, hitno je prevezen u bolnicu, no nakon dva dana je preminuo.

Sredinom siječnja preminuo je zatvorenik Dalibor M. (36) navodno zbog zlouporabe heptanona, a jedan drugi zatvorenik zbog istog je pao u komu, ali se, srećom, u međuvremenu probudio iz nje. Stjepan Pavletić (79), zvani "Beli Konj" preminuo je 17. veljače u zagrebačkom KBC-u, dan nakon preprate u ćeliju remetinečkog zatvora u koji je dospio zbog posjedovanja i preprodaje kokaina, a nakon što mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Kako doznaje Jutarnji, remetinečki zatvor je trenutno "prebukiran", ćelijama je po sedam do osam zatvorenika. Zbog epidemije COVID-a 19 svi novoprimljeni osuđenici i pritvorenici smještaju se u izolaciju, pa je tako i Ivica R. trebao biti u izolaciji nakon što je primljen na izdržavanje kazne.

Sve okolnosti i uzroci smrti trebali bi se ustanoviti kriminalističkim istraživanjem i obdukcijom, dugo nije zabilježeno da su u tri mjeseca preminula četiri zatvorenika iz remetinečkog zatvora.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook