Prethodni članak
Sljedeći članak

Konstituiran novi Savjet mladih, novi /stari predsjednik je Hrvoje Novak

U Poslovno – tehnološkom inkubatoru održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije


Hrvoje Novak, predsjednik Savjeta mladih KZŽ novi – stari je predsjednik ovog Savjeta. Planovi su mu najprije bolje upoznati članove i članice novog saziva Savjeta mladih kako bi se vidjelo tko ima kakve interese i u skladu s tim dalje djelovali u iduće tri godine.


Objasnio je sam postupak izbora članova i članica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije koji se provodi u Skupštini Krapinsko – zagorske županije gdje se mladi mogu kandidirati osobno ili ih mogu kandidirati udruge, podmlatci političkih stranaka i ostali.

'U proteklom mandatu zapravo smo pokušali spojiti dio savjeta sa Županijom i Skupštinom i zapravo Savjet približiti mladima i biti posrednik između mladih i donositelja odluka. Planovi idu i dalje u tom smjeru, rekao je Novak, a odgovarajući na pitanje dodao je da Savjet mladih može utjecati na kvalitetnije politike za mlade i prema mladima, a u sljedećem sazivu će se svakako fokusirati da svi prijedlozi koji su proizašli u prošlom sazivu da sesad implementirajuna području Krapinsko – zagorske županije.


Sandra Plečko, zamjenica predsjednika Savjeta mladih očekuje od novog saziva Savjeta mladih da će raditi kako je i prošli saziv Savjeta radio. 'Ostvarili su puno pozitivnih i lijepih rezultata, pokrenuli su mnogo projekata i ideja tako da se nadam da ćemo ići tim smjerom, približiti Savjet mladima, potaknuti ih da budu čim aktivniji u ovoj našoj županiji jer imamo dovoljno mladih koji mogu i koji žele, rekla je  Plečko dodajući da se mladi mogu na različite načine uključiti, volontiranjem, u politike za mlade, u aktivizam, mnoge udruge koje rade s mladima tako da se slobodno jave udrugama, imamo na području županije i Volonterski centar i Centar za mlade.


Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je sigurna kako će novi saziv Savjeta mladih biti vrlo konstruktivan, da će zajedno kreirati neke nove politike za mlade te uspješno surađivati. Rekla je i kako je dosad Savjet mladih bio aktivan u formiranju politika za mlade na području Krapinsko – zagorske županije , kako na području obrazovanja, gospodarstva, ali i marginaliziranih skupina . Krapinsko – zagorska županija je prva županija koja je donijela program za mlade, sada su već na četvrtom. - Surađujemo na brojnim projektima, a jedan od njih je volontiranje gdje se mlade potiče na volontiranje i na veći društveni angažman u zajednici. Prošli saziv na čelu sa starim – novim predsjednikom pokrenuo je nove projekte koji su vezani za približavanje politike srednjoškolcima, mislim da smo u tome uspjeli i mlade zainteresirali na veće aktivnosti, s obzirom da su se na javni poziv javili se kandidati s motivacijski m životopisom i porukama - naglasila je Petek. Novom Savjetu mladim poželjela je uspješan rad te uputila čestitke predsjedniku i njegovoj zamjenici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook