Prethodni članak
Sljedeći članak

DUBRAVKO DUGOREPEC: 'Ne smatram se herojem, svaki čovjek mora pomoći u takvoj situaciji'

Vozač saniteta Opće bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec (51) iz Dubrave Zabočke, pomogao je ranjenom policajcu u Zagrebu


Ovog ponedjeljka ujutro u Zagrebu se dogodio pokušaj ubojstva. 22 - godišnji Danijel Bezuk iz Kutine pucajući iz puške ranio je 31 – godišnjeg policajca ispred zgrade Vlade na Markovu trgu, potom se dao u bijeg te na kraju počinio samoubojstvo. Srećom, policijski je službenik preživio ovaj napad i stanje mu je nakon operacije stabilno. Ima prostrijelne rane na lijevoj ruci i obje strane trupa.

Slučajno na mjestu događaja

Vozač saniteta Opće bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec (51) iz Dubrave Zabočke, prvi je uskočio pružiti pomoć ranjenom policajcu, a na mjestu događaja našao se slučajno. – Slučajno sam prolazio, prevozio sam briseve za testiranje na COVID - 19 iz Zaboka u bolnicu dr. Fran Mihaljević. Išao sam preko Gornjeg grada zbog gužve i u jednom trenutku su policijski službenici dotrčali do mene i zamolili me da pomognem jer još nije stigla pozvana hitna medicinska pomoć – otkrio nam je Dubravko, kojem se taj dan jako razlikovao od ostalih radnih dana. - Veliki je stres vidjeti prostrijeljenog čovjeka kako leži na podu. U takvoj situaciji se stvarno morate pribrati. Radim ovaj posao već 30 godina i nisam nikad takvo nešto doživio. Vozio sam ga do bolnice, s nama je u vozilu bila još jedna policajka. Ranjeni policajac je razgovarao s nama, sve se je odvilo u 5 minuta, sam prijevoz je trajao nekih 2, 3 minute do Vinogradske bolnice – rekao nam je Dugorepec, dodajući da nije niti trenutka dvojio kad su ga ljudi zamolili da odveze ranjenog policajca.

 

Zabočka bolnica ponosna na svog djelatnika

- Ne smatram se herojem, svaki čovjek mora pomoći u takvoj situaciji ako je u mogućnosti. Ravnatelj OB Zabok me je zvao ičestitao. Nakon slučaja na Markovom trgu, vratio sam se dalje svom poslu – rekao je Dugorepec. Pitali smo i neke od njegovih kolega o njemu i svi su se složili kako je riječ o divnom čovjeku za kojeg imaju samo riječi hvale. S tim se složio i ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina. - Naš vozač se, hvala Bogu, našao u pravo vrijeme na pravom mjestu. Radio je svoj posao, kao što bi napravio svaki zdravstveni djelatnik. Ponosni smo na njega, kao i na sve druge djelatnike naše bolnice – rekao je ravnatelj Tihomir Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook