Prethodni članak
Sljedeći članak

'Aktivni i nakon 65-e!': Općina Radoboj poziva starije od 65 godina da se uključe u projekt

Pedstavljanje Projekta održat će se u četvrtak, 15. listopada u 13 sati ispred DVD-a Radoboj


Općina Radoboj potpisala je ugovor s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o financiranju projekta „Aktivni i nakon 65-e!“. Aktivnosti ovog projekta usmjerene su na starije osobe, osobe oboljele od Alzheimerove demencije ili drugih demencija, članove njihovih obitelji, te stručnjake koji s njima rade. Cilj ovog projekta je ostvariti povećanje kvalitete života osoba starijih od 65 godina organiziranjem dnevnih aktivnosti i pružanja cjelovitih sadržaja namijenjenih mještanima Radoboja. Tako će se omogućiti njihovo uključivanje u život zajednice, rad na korist dobrobiti zajednice, te dobrovoljno uključivanje u zanimljive, korisne i nadasve atraktivne sadržaje koji su primjereni njihovim interesima i sposobnostima uz kvalitetno korištenje slobodnog vremena.

Odobreni projektni prijedlog „Aktivni i nakon 65-e!“ trajat će dvije godine i u potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.476.024,37 kuna. U realizaciju projektnih aktivnosti uključeni su uz nositelja projekta Općinu Radoboj, Centar za socijalnu skrb Krapina, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Muzej Radboa koji će pružati usluge i podršku ne samo korisnicima već i članovima obitelji koje skrbe o ovisnom članu obitelji i jačanju kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama 65+ u svrhu razvoja daljnjih socijalnih usluga.

Projektom će se senzibilizirati i osvijestiti šira javnost, stručnjaci i članovi obitelji o potrebama i pravima starijih osoba, a starije osobe će postati pozitivnije, steći će nova znanja i vještine, biti će aktivne i osjećati se potrebnima i korisnima. Dnevne aktivnosti za starije osobe u projektu “Aktivni i nakon 65-e!“ tako će uvelike doprinijeti zdravom razvoju cjelokupne zajednice Općine Radoboj. Svakodnevni program dnevnih aktivnosti održavati će se u prostorijama Vatrogasnog doma, namještenog i uređenog za potrebe ovog projekta, gdje će na raspolaganju starijim osobama biti dnevne novine, časopisi, raznovrsne revije, televizija, te puno druženja uz raznovrsne društvene igre i natjecanja. Ovim putem općina Radoboj poziva umirovljenike i osobe starije od 65 godina s prostora Radoboja da se uključe u aktivnosti i prisustvuju predstavljanju Projekta „Aktivni i nakon 65-e!“koje će se održati u četvrtak, 15. listopada 2020. godine u 13:00 sati u Radoboju, ispred DVD-a Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook