Prethodni članak
Sljedeći članak

Drugi Etno festival KAJkaonica


U petak, 19. svibnja 2023. godine, u prostorima OŠ Vladimir Nazor Budinščina po drugi puta održan je Etno festival – KAJkaonica pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Općine Budinščina. Cilj festivala je očuvanje zavičajnih tj. mjesnih govora kajkavskog govornog područja i njegovanje svijest o zavičajnoj pripadnosti. Na festivalu su nastupili učenici OŠ Marija Bistrica, OŠ Kumrovec, COO Zajezda, polaznici Dječjeg vrtića Budinščina te učenici OŠ Vladimir Nazor Budinščina. U sklopu festivala održana je prodajna izložba školske zadruge Mašlinek te učenika iz COO Zajezda, a u programu su sudjelovale članice Udruge Gotali sa prikazom tradicijskih običaja, majstor Zvonimir Majdak sa svojim tradicijskim igračkama te učiteljica Ljubica Vuk-Šavorić koja je na ovogodišnjim 15. babičinim kolačima osvojila dvije nagrade.

Ravnateljica Renata Kreber – Mikšaj, obratila se mnoštvu okupljenih i naglasila je važnost ovog događaja te se ujedno zahvalila svim sudionicima, sponzorima, pokroviteljima i medijima.

Načelnik Općine Budinščina, Radovan Hercigonja i dožupanica Jasna Petek izrazili su svoje zadovoljstvo ovim Festivalom te su uputili riječi podrške i poručili su da se uvijek moramo sjetiti odakle dolazimo i nastavati njegovati i očuvati naš „kaj“ od zaborava.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook