Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječaku Noi danas je 2. rođendan, od djeda je dobio kanader!

'Inspiracija mi je došla kad sam se sjetio da sam bio 2012. godine na požaru u Neretvanskom području i sličan kanader je također gasio požar, a budući da smo bili na njegovom koridoru, pustio je na nas vodenu bombu. Ostal mi je u sjećanju, nije ovaj isti, ali poprilici je bio takav, ispričao nam je djed Dragutin


Vesele žute boje, natpis 'sretan rođendan' i mnoštvo balona na kanaderu dočekalo je dječaka Nou iz Bedekovčine u djedovom dvorištu na njegov drugi rođendan. Noa iskreno dječje nije skrivao oduševljenje i odmah je sjeo u kanader i okretao mu propeler.

Djed Dragutin Sinković je već poznat po tome da je svojem unuku napravio ringišpil, helikopter i vrtuljak, ali ovim kanaderom, čini nam se, nadmašio je sva moguća očekivanja. S izradom kanadera djed se bavio oko mjesec dana. 'Inspiracija mi je došla kad sam se sjetio da sam bio 2012. godine na požaru u Neretvanskom području i sličan kanader je također gasio požar, a budući da smo bili na njegovom koridoru, pustio je na nas vodenu bombu. Ostal mi je u sjećanju, nije ovaj isti, ali poprilici je bio takav, ispričao nam je djed Dragutin koji nam nije htio otkriti daljnje planove, ali je rekao da vjeruje da će napraviti još jednu 'igračku' za kraj, ali koja će biti od značaja za cijelo Zagorje.

Ovom ručno rađenom kanaderu raspon krila je dva metra, a od propelera do kraja je 1,8 metara. Izrađen je od vodootpornog materijala kako bi što duže potrajalo da Noa, kad bude veći ima što pokazati svojim dečkima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook