Prethodni članak
Sljedeći članak

Dio trgovaca skinuo s polica proizvode kojima su ograničene cijene. Pridružio im se i jedan zagorski trgovački lanac?!

Postoje tri pristupa odluci Vlade...


Situacija u našim trgovinama je, najblaže rečeno, kaotična - opisao je prvog dana primjene Vladine odluke o ograničavanju cijena situaciju u domaćim malim trgovinama vlasnik trgovine i član vodstva Saveza udruga malih trgovaca (SUMT), piše u nedjelju Jutarnji list.

"S polica moje trgovine u subotu sam uklonio sve proizvode kojima je Vlada ograničila cijene jer bi isticanjem cijena koje je Vlada utvrdila prekršio Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u dijelu u kojem je zabranjeno prodavati proizvod ispod nabavne cijene", kazao je Robert Fućak.

Na pitanje znači li to da je ta Vladina odluka u suprotnosti sa Zakonom o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, sugovornik Jutarnjeg lista odgovara potvrdno. U Vladi bi se, dodaje, trebali zbrojiti i donijeti novu odluku.

Kada je u pitanju primjena Vladine odluke, među članicama Saveza udruga malih trgovaca, a mi imamo 380 članova, informacije s terena govore da postoje tri pristupa toj odluci. Neki su, poput mene, uklonili sporne proizvode s polica, neki su istaknuli nove cijene, a neki su ostavili stare - navodi Fućak. Neslužbeno se doznaje, jer informaciju nismo mogli danas provjeriti budući da je nedjelja, i ejdan poznati zagorski trgovački lanac ograničio je profaju proizvoda s "Vladine liste".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook