Prethodni članak
Sljedeći članak

Demantiraju da je uhićen gradonačelnik Velike Gorice

Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba, neslužbeno doznaje RTL


Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba, neslužbeno doznaje RTL. Među uhićenima je navodno i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, a navodi se da je pod sumnjom i gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić.

Još nije jasno o kakvim je malverzacijama riječ, no RTL doznaje da su pretresi u tijeku, donosi Vijesti.hr.

Na RTL-ov upit iz ureda Grada Velika Gorica poslali su sljedeći odgovor ''Ovim putem demantiramo informaciju o uhićenju ili privođenju gradonačelnika Dražena Barišića.''

RTL-ov reporter Ilija Radić koji je na mjestu događaja, javlja kako je policija od jutros u prostorijama Janafa.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je "rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba".

No, u policiji pritom nisu željeli govoriti o nikakvim imenima.

"Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije", ističe Mandić.

Dodaje da će se tijekom dana na više mjesta provoditi pretrage na različitim lokacijama te da će više detalja biti poznato u kasnijoj fazi postupka.

Večernji list javlja da je policija je u velikogoričkoj Gradskoj upravi i zapečatili su Odjel za komunalne djelatnosti. Drugi policijski tim je u tvrtki VG vodoopskrba gdje su zapečatili urede i izuzimaju dokumentaciju. Neslužbeno, povod češljanja je aglomeracija Velike Gorice. To je projekt vrijedan 700 milijuna kuna koji podrazumijeva izgradnju nove kanalizacije za više od pola grada, a gradi se i pročistač otpadnih voda.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, ovom kriminalističkom obradom obuhvaćen je i velikogorički gradonačelnik te HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić.

No, kako Barišić ima imunitet, on za sada nije uhićen, ali policija uz odgovarajuće sudske naloge ipak može provesti pretrage njegove kuće i prostora koje koristi.

U istoj situaciji nalazi se navodno i SDP-ov saborski zastupnik, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, piše Vijesti.hr.

U telefonskom razgovoru, Grgić je za RTL.hr izjavio:

''Idem se upoznati s predmetom. Ni ja ni Grad Nova Gradiška nemamo nikakve veze s Janafom. Neka institucije rade svoj posao.''

Prema neslužbenim informacijama, šefa Janafa i ostale privedene osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova. Dragana Kovačevića istražitelji sumnjiče i za primanje mita.

Navodno ga terete da je primio 1,9 milijuna kuna mita od šefa jedne tvrtke koja je od Janafa dobila posao vrijedan oko 40 milijuna kuna. Uhićen je i šef te tvrtke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook