Prethodni članak
Sljedeći članak

Darivano 10 novorođenih Bedekovčanaca

Održan je svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju studeni-prosinac 2019. godine


U prostorijama općine Bedekovčina održan je svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju studeni - prosinac 2019. godine.  U tom su razdoblju rođeni Doris Lončarić Dunaj, Marin Ded, Dorian Novosel, Lada Petek, Lena Petek, Mateo Jakuš, Matej Trčak, Dorian Glumpak, David Krznar, Anđelina Mihovilić. Djeca i njihovi roditelji nagrađeni su novčano za prvo novorođeno dijete s 1.000,00 kuna, za drugo s 1.500,00 kuna, za treće i četvrto novorođeno dijete s 2.000,00 kuna, a za svako peto i sljedeće novorođeno dijete sa 5.000,00 kuna. Također, roditeljima i djeci darovano je cvijeće i dječji bodići „Ja volim Bedekovčinu“.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak te upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina provodi na području brige o djeci i mladima.  Istaknuo je kako Općina Bedekovčina osigurava kvalitetan odgojno obrazovni sustav već od najranije dobi kao i brojne pomoći roditeljima kako bi djeci omogućili bezbrižno, veselo i prije svega kvalitetno odrastanje. Također,  dodao je da Općina Bedekovčina roditeljima stoji na raspolaganju za pomoć u rješavanju svih problema s kojima se susreću.Predsjednica DND-a Ljubica Gorički roditeljima je održala predavanje o prvim godinama života djece, te udijelila brojne stručne savjete vezane uz odgoj i brigu o djeci.

U svečani prijem novorođene djece u 2019. godini uključila se Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina s projektom “Bebe čitaju”. Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina, uz podršku Osnivača – Općine, pokrenula je projekt „Bebe čitaju“ s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi, a pod okriljem nacionalne kampanje „Čitaj mi“. U okviru projekta svakom novorođenom djetetu s područja Općine Bedekovčina uručuje se poklon paket koji sadrži slikovnicu kartonskih stranica namijenjenu bebama od 0-3 g., informativne materijala kampanje „Čitaj mi“ o prednostima čitanja djeci, metar za mjerenja rasta djeteta, te letke knjižnice o osnovnim podacima, aktivnostima knjižnice kroz godinu za djecu i roditelje te putokaze za roditelje o odabiru slikovnice ovisno o dobi djeteta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook