Prethodni članak
Sljedeći članak

Društveni dom u Maloj Erpenji opremit će se vrijednom opremom

U tijeku je javna nabava za opremanje društvenog doma u Maloj Erpenji


U tijeku je javna nabava za opremanje društvenog doma u Maloj Erpenji, rekao nam je načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić. Taj društveni dom koriste Sportsko društvo Mala Erpenja i Kubura Mala Erpenja. - Drago mi je da smo uspjeli ostvariti pravo na sufinanciranje kroz Operaciju 7.4.1 Ulaganje u pokretanje, poboljšanje, proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme te povezanu infrastrukturu. Iznos potpore od Agencije za plaćanja u poljoprivredi iznosi 241.056 kuna, a ukupna vrijednost projekta je oko 290.000 kuna - istaknuo je Svažić.

Kroz projekt će se nabaviti biljar koji je potreban za rad udruge, stolovi i stolice za održavanje radionica i potrebnim za rad udruge, informatičku opremu i projekcijska tehnika - rekao je Svažić i napomenuo kako je ovo opremanje važno ne samo za mještane Male Erpenje već i za mještane cijelih Krapinskih Toplica. Mišljenje s njim dijeli i Ivan Kolar, predsjednik Sportskog društva Mala Erpenja.

Društveni dom u Maloj Erpenji jedan je od većih projekata u Maloj Erpenji. Od same izgradnje od početka su u njegovoj izgradnji sudjelovali svi mještani i on je simbol naše zajednice. Provodimo brojne aktivnosti čitavu godinu. Što se tiče sportskog društva, dom je bitan za druženje mladih, organiziranje Mala Erpenja trekka - istaknuo je Kolar i dodao kako povodom Uskrsa ovo Sportsko društvo organizira i nove događaje u suradnji s društvom Kubure iz Male Erpenje. - Obilježit ćemo tradiconalno pucanje iz kubura, a radimo novi projekt pod nazivom Erpenjska pisanica, a riječ je o rekreativnoj utrci. Osim toga, igralište pored doma koristi se za druženja povodom sportskih događaja. Tijekom zime unutra se znaju radionice, tu ističem etno sekciju Kuburaškog društva. Oni organiziraju radionice adventskih ukrasa koji se izlažu na Zimskoj topličkoj bajci - rekao je Kolar i dodao kako su tu su i radionice izrade starih jela, pa ove udruge planiraju uređenje kuhinje u društvenom domu. - Informatička oprema bitna je za razvoj društva, za rad radionica informatičkog opismenjavanja naših mještana, informiranja o OPG-ovima i slično - pojasnio je Kolar. Načelnik Svažić rekao je kako vjeruje da će projekt opremanja realizirati do svibnja ove godine. - U lipnju je Erpenja Trekk i cilj nam je da dom tad bude opremljen - naglasio je Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook