Prethodni članak
Sljedeći članak

Nude se tečaj engleskog, pilates, ples, pjevanje, a odaziv je odličan

U Općini Zagorska Sela pokrenut je niz sadržaja koji se nude mještanima, od kojih se dio odvijao već u prošloj, a dio je pokrenut u 2020. godini


U općini Zagorska Sela pokrenut je niz sadržaja koji se nude mještanima, od kojih se dio odvijao već u proteklom razdoblju, a dio je pokrenut u 2020. godini.

Tečaj engleskog

Tako je početkom 2020. godine krenuo tečaj engleskog jezika za djecu od 8 do 18 godina koji je za djecu potpuno besplatan. Održava se u zgradi kulturnog centra, dakle stare škole u Zagorskim Selima gdje se odvija i većina ostalih sadržaja. Trenutno ima 20-ak polaznika, a održava se svake subote tijekom cijele godine te se očekuje i povećanje broja polaznika. Tečaj drži Maja Venters. Isto tako, u potkrovlju zgrade kulturnog centra održava se pilates kojega polazi oko 20 polaznica s područja Kumrovca, Klanjca i Zagorskih Sela, a predviđa se trajanje tijekom cijele godine. Pilates također vodi Maja Venters. U općinskom prostoru se odvija i vježbanje za starije osobe sa 15 polaznica koje vodi Anka Šumak, a odvija se ponedjeljkom i četvrtkom.

Brojni volonteri

– Početkom 2020. godine pokreće se i starija plesna skupina za djevojčice i dječake od 7 – 14 godina koju će voditi Valentina Stojić i do sada seje prijavilo 15-ak djece. Istovremeno već djeluje mala plesna skupina za djecu 2-5 godina koju vodi Dunja Pavlić Majerić i ima probe jedanput tjedno te iza sebe već nekoliko nastupa. Ponosni smo i na mješoviti dječji zbor sv. Katarina koji djeluje pri Društvu naša djeca Zagorska Sela i kojega vodi Sandra Halužan, a čini ga 18 djece koja imaju probe jedanput tjedno. Oni imaju već cijeli niz nastupa na području općine, ali i šire– ispričala nam je načelnica OpćineZagorska Sela Ksenija Krivec Jurak. – Mnoge aktivnosti pokrenute su osnivanjem Društva Naša djeca Zagorska Sela, a pojavilo se i dosta volontera koje žele dio svojega talenta i znanja staviti na korist čitavoj lokalnoj zajednici. Vrijedi naglasiti da svi voditelji rade na volonterskoj bazi. Općina Zagorska Sela je osigurala uvjete i mogućnosti da se navedene aktivnosti mogu provoditi i omogućila nastup na općinskim manifestacijama dječjim skupinama koje vježbaju pjesmu i ples. Izuzetno smo zadovoljni odazivom koji je izuzetan, a veseli nas da se na naše aktivnosti odazivaju i mještani iz drugih okolnih općina– rekla je Ksenija Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook