Prethodni članak
Sljedeći članak

Nude se tečaj engleskog, pilates, ples, pjevanje, a odaziv je odličan

U Općini Zagorska Sela pokrenut je niz sadržaja koji se nude mještanima, od kojih se dio odvijao već u prošloj, a dio je pokrenut u 2020. godini


U općini Zagorska Sela pokrenut je niz sadržaja koji se nude mještanima, od kojih se dio odvijao već u proteklom razdoblju, a dio je pokrenut u 2020. godini.

Tečaj engleskog

Tako je početkom 2020. godine krenuo tečaj engleskog jezika za djecu od 8 do 18 godina koji je za djecu potpuno besplatan. Održava se u zgradi kulturnog centra, dakle stare škole u Zagorskim Selima gdje se odvija i većina ostalih sadržaja. Trenutno ima 20-ak polaznika, a održava se svake subote tijekom cijele godine te se očekuje i povećanje broja polaznika. Tečaj drži Maja Venters. Isto tako, u potkrovlju zgrade kulturnog centra održava se pilates kojega polazi oko 20 polaznica s područja Kumrovca, Klanjca i Zagorskih Sela, a predviđa se trajanje tijekom cijele godine. Pilates također vodi Maja Venters. U općinskom prostoru se odvija i vježbanje za starije osobe sa 15 polaznica koje vodi Anka Šumak, a odvija se ponedjeljkom i četvrtkom.

Brojni volonteri

– Početkom 2020. godine pokreće se i starija plesna skupina za djevojčice i dječake od 7 – 14 godina koju će voditi Valentina Stojić i do sada seje prijavilo 15-ak djece. Istovremeno već djeluje mala plesna skupina za djecu 2-5 godina koju vodi Dunja Pavlić Majerić i ima probe jedanput tjedno te iza sebe već nekoliko nastupa. Ponosni smo i na mješoviti dječji zbor sv. Katarina koji djeluje pri Društvu naša djeca Zagorska Sela i kojega vodi Sandra Halužan, a čini ga 18 djece koja imaju probe jedanput tjedno. Oni imaju već cijeli niz nastupa na području općine, ali i šire– ispričala nam je načelnica OpćineZagorska Sela Ksenija Krivec Jurak. – Mnoge aktivnosti pokrenute su osnivanjem Društva Naša djeca Zagorska Sela, a pojavilo se i dosta volontera koje žele dio svojega talenta i znanja staviti na korist čitavoj lokalnoj zajednici. Vrijedi naglasiti da svi voditelji rade na volonterskoj bazi. Općina Zagorska Sela je osigurala uvjete i mogućnosti da se navedene aktivnosti mogu provoditi i omogućila nastup na općinskim manifestacijama dječjim skupinama koje vježbaju pjesmu i ples. Izuzetno smo zadovoljni odazivom koji je izuzetan, a veseli nas da se na naše aktivnosti odazivaju i mještani iz drugih okolnih općina– rekla je Ksenija Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program