Prethodni članak
Sljedeći članak

Darivan 21 mali Zabočanin i Zabočanka: 'Veseli nas što sve više roditelja odabire naš grad za stanovanje'


Grad Zabok upriličio je danas u Gradskoj galeriji već tradicionalno darivanje za novorođene i njihove roditelje. Darivan je 21 mali Zabočanin i Zabočanka, rođeni u prvoj polovici ove godine.

Grad Zabok za mališane je pripremio novčane poklone te poklon paket koji sadrži dekicu, ručnik, slinček i tetra pelene. Novčana naknada za prvo dijete iznosi 132 eura, za drugo 265 eura, a za treće i svako sljedeće 398 eura.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek čestitao je roditeljima na prinovama, no ipak je uputio jednu kritiku. – Moram uputiti kritiku mladim potencijalnim roditeljima, nek se prime posla, brzo budu stari i teško bude im s malom djecom – našalio se gradonačelnik. Istaknuo je kako demografski podaci nisu baš najbolji za Zabok, kao i u cijeloj Hrvatskoj, no napomenuo je kako je itekako zadovoljan interesom mladih obitelji za stanovanjem u Zaboku. – Svakodnevno dobivamo upite oko kupnje stanova, pa oko dječjeg vrtića i upisa u školu, što znači da smo interesantni mladim roditeljima, posebno sada kada imamo elektrificiranu prugu i Zagreb je još bliže. Mi ćemo kao Grad učiniti sve što je maksimalno moguće da djeci omogućimo sretan život u Zaboku i budućnost u kojoj će željeti ostati u Zaboku – rekao je gradonačelnik.

Grad Zabok bio je prvi u Zagorju koji je organizirao prijem novorođenih u njihovih roditelja, potvrdila je to predsjednica Društva Naša djeca Zabok, koje ove godine slavi 70 godina rada. – Krenulo je to od Saveza DND – a, kada je izdana i knjiga Prva godina života koja je bila jako popularna i napisali su je stručnjaci. Smatrali smo tada, a i sada smatramo, da je važno ljudima javno reći koliko smo sretni što imamo nove male građanske i građane i ta je tradicija nastavljena – rekla je Borovčak ispred DND – a, koji ovom prigodom poklanja CD Zabočkih mališana.

Od ove godine mališani dobivaju još jedan poklon, a to je članska iskaznica Gradske knjižnice Zabok. – Naša knjižnica se profilira kao prostor za sve stanovnike grada i omogućavamo kutak svakome tko dođe. Ovi člansku iskaznicu odmah možete koristiti i posuđivati knjige, ali isto tako i posjetiti naše prostore gdje možete sa svojom djecom uživati i bogatom fondu slikovnica već za najmlađe – pozvala je ravnateljica knjižnice Branka Tuđa Kanceljak.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook