Prethodni članak
Sljedeći članak

Darinka Sviben kandidatkinja je HDZ-a za gradonačelnicu Zlatara


Poput bisera skrivenog u srcu Hrvatskog zagorja, svoj razvoj čeka grad Zlatar. Očiglednu stvar ne treba previše dokazivati. Smjestimo Zlatar na mjesto koje mu pripada jer više nemamo vremena za razvoj prosječnosti, sada trebamo odskočiti i razviti vlastitu originalnost. Uz potporu moje obitelji, mnogih prijatelja i članova HDZ-a, objavljujem svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zlatara. Danas vodim Dom za odrasle osobe Lobor-grad u kojem je zaposleno 140 radnika i zajedno brinemo o 300-tinjak osoba s invaliditetom. U prošlom sam mandatu sa svojim suradnicima osigurala 2 milijuna eura (oko 15 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za projekt iz EU fonda kojim će se, između ostalog, u Zlataru izgraditi novi prostor za dnevni boravak i psihosocijalnu podršku našim sugrađanima. Odlučila sam se kandidirati za gradonačelnicu jer želim dostojanstven život i ravnomjeran razvoj grada u svim njegovim naseljima, ističe Sviben u svom priopćenju.

- U dogovoru s Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima krenut ćemo u formiranje poslovne zone na ulazu u Zlatar. Bez otvaranja proizvodnih radnih mjesta nećemo nikada doživjeti razvoj grada. Krenut ćemo u izgradnju zapadne obilaznice i spojnice na brzu cestu, kako bismo omogućili investitorima otvaranje proizvodnih pogona u našoj poslovnoj zoni. Ubrzano moramo urediti i razvijati infrastrukturu: osigurati dostupnost pitke vode i javnu rasvjetu u svim dijelovima grada, regulirati kanalizaciju i oborinske vode, urediti i održavati sva gradska groblja, postaviti nogostupe, urediti ceste, puteve i glavni gradski trg. Uz pomoć EU fondova dogradit ćemo zgradu Doma zdravlja i izgraditi dnevnu bolnicu za istočni dio županije, kaže Sviben.

- Mladima ćemo urediti njihov centar,  kulturu i mlade. U Zlataru ima mnogo talentirane djece i krajnje je vrijeme da otvorimo svoju osnovnu glazbenu i plesnu školu. Korist od razvoja grada moraju osjetiti i svi naši umirovljenici. Već danas se na području Zlatara provodi veliki europski projekt „Zaželi“ čiji je nositelj Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koje će i nadalje nastaviti provoditi EU projekte. Širenjem broja i kvalitete socijalnih usluga, grad treba još više brinuti o svojim starijim sugrađanima, urediti centar za umirovljenike, pružati podršku svojim starijim sugrađanima u njihovu domu (priprema ili dostava obroka, obavljanje kućanskih poslova, pomoć pri održavanju osobne higijene i sl.). Zlatar je rezultat zajedničkog djelovanja brojnih generacija prije nas. Znam da ću na ovome putu imati mnoge prepreke, ali spremna sam nositi se s njima. Zajedno s vama želim modernizirati Zlatar kao mjesto poželjno za obiteljski život, navodi Sviben.

Potporu kandidaturi te pobjedi na izborima Sviben je pružio i načelnik Krapinskih Toplice ta kandidat HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije Ernest Svažić. Kaže da ne sumnja da će ona nakon pobjede pokrenuti Zlatar u smjeru razvoja i boljeg života za sve građane.

-Darinka je detaljno upoznata s problemima u svim zlatarskim naseljima. Njezino dokazano upravljačko iskustvo garancija je da će ti problemi biti i rješavani. Isto tako, jasno zna koji su strateški prioriteti grada Zlatara. Njezin tim zaslužuje maksimalnu podršku pri realizaciji projekta zlatarske obilaznice, kao i ostalih projekata koji će značiti stvarnu revitalizaciju zlatarskog kraja – poručio je Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook